Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Nu kan du börja deklarera

I dag öppnar Skatteverket sin digitala deklarationstjänst. Arkivbild.Bild: Janerik Henriksson/ TT
Klockan 07 är det dags: Då öppnar Skatteverket sin digitala deklarationstjänst. Många hänger på låset och vill gärna bli klara med deklarationen så fort som möjligt.
– Belastningen brukar vara hög när vi öppnar, men det är något vi är förberedda på, säger Maja Fröman, pressekreterare på Skatteverket.
Om man trots allt inte skulle lyckas logga in på första försöket rekommenderar Maja Fröman att man försöker igen en liten stund senare.
I år har 3,8 miljoner skattebetalare möjlighet att få tillbaka pengar redan i april. Samtidigt finns det många som vill och kan behöva göra ändringar i sin deklaration.
För de som ska jag göra avdrag kan det vara värt att gå igenom deklarationen en extra gång. Runt hälften av de omkring 930 000 tusen svenskar som årligen gör avdrag för resor deklarerar fel. Vad gäller bostadsförsäljningar blir det fel i 90 procent av fallen.
För att komma till rätta med detta har Skatteverket i år lanserat hjälptjänster som ska underlätta människor att redovisa rätt.
Gå till toppen