Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Åstorp/Kvidinge långt framme i sin tränarjakt

Roger Ljungquist slutar efter bara en säsong, så nu måste Åstorp/Kvidinge byta tränare.

Åstorp/Kvidinge är klar för sin tredje raka säsong i allsvenskan, men klubben måste återigen byta tränare.
Trots att flera starka kort försvann lyckades Åstorp/Kvidinge klara sig kvar, men den allsvenska klubben byter ändå tränare inför nästa säsong. Roger Ljungquist slutar nämligen efter bara ett år.
– Vi hade ett kontrakt på ett plus ett och Roger har själv valt att hoppa av, säger Lennart Hultberg, senioransvarig i styrelsen. Han insåg i ett tidigt skede att tiden inte räckte till, det är därför han inte vill fortsätta.
Åstorp/Kvidinge har dock kommit en bra bit i jakten på Roger Ljungquists ersättare och jämfört med förra våren ligger klubben ungefär en månad före i sin planering.
– Det underlättar, förstås. Då var många tränare upptagna, men nu finns det fler alternativ och vi har redan träffat ett par riktigt intressanta kandidater, säger Lennart Hultberg.
Herrlagets nerflyttning, till division 1, var naturligtvis en stor besvikelse men samtidigt kan vi konstatera att Åstorp/Kvidinges damlag har etablerat sig på allsvensk nivå. Två år i rad har laget kommit femma i den södra serien och kontraktet var aldrig i fara, trots att viktiga lirare som Felicia Karlsson, Linda Nilsson, Sofia Hermansson, Arta Tahiri och Sara Bergström lämnade.
– Vi hade en väldigt ung och lite tunn trupp och det märktes på slutet. Men annars har vi klarat den här generationsväxlingen på ett bra sätt och det ser lovande ut inför nästa säsong.
Då ska årets spelare ha fått ett år till på sig och dessutom trycker ännu fler talanger på. I klubbens 02-trupp återfinns bland andra Maja Ekström, som var för ung för allsvenskt spel men egentligen platsat redan den här säsongen.
– Det finns ju alltid en risk att vi tappar någon spelare, men det ska inte alls bli lika många som ifjol, och en del nyförvärv ska vi säkert kunna få in, säger Lennart Hultberg, som bland annat hoppas att Felicia Karlsson ska göra rejäl comeback efter sin mammaledighet.
Gå till toppen