Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Succédebut för Levi: "Ett stort ögonblick"

Han kom till samlingen med ett enda landslagsläger i bagaget. Nu har Jonathan Levi debuterat i U21-landslaget – och det tog bara fyra minuter innan han gjorde en assist. "Saharaöknen i munnen efter två minuter, pingislunga efter tre minuter", säger han.

Jonathan Levi.Bild: JON OLAV NESVOLD
I svenska U21-landslagets trupp till EM-kvalmatcherna borta mot Turkiet och Cypern fanns ett gäng debutanter med, däribland Rosenborgs Jonathan Levi. Succémannen från Glumslöv var dock den enda spelaren i truppen som aldrig gjort en landskamp i någon ålderskull.
Faktum är att Jonathan Levi aldrig hade varit på en landslagssamling innan han kallades in som reserv för ett träningspräglat läger med Roland Nilssons nya U21-landslag förra sommaren.
Nu är han för första gången med på riktigt – och under fredagen fick han hoppa in mot Turkiet. Han kom in som högermittfältaren i den 79:e minuten, fyra minuter senare assisterade han till Joel Asoros 3–0-mål som spikade slutresultatet.
– Jag fick bollen till höger på mittplan, hann skära in framför mittfältarna och driva typ 25 meter. Sen hittade jag ett instick till Asoro – och boom, 3–0, säger Levi när HD får tag på honom.
2015 platsade Jonathan Levi först inte i Eskilsminnes division 1-lag, sen fick han ett lyft med HIF Akademi i division 2 och därefter har det rullat på.
Succé i Landskrona BoIS 2016, succé i Öster förra våren och såld till norska storklubben Rosenborg i somras.
Och nu assist i landslagsdebuten.
– Pulsen var på 200 när jag skulle hoppa in, Saharaöknen i munnen efter två minuter, pingislunga efter tre minuter. Annars får jag vara nöjd. Det är givetvis ett stort ögonblick i karriären, säger han.
Sunderlands Joel Asoro gjorde ytterligare ett mål i matchen, det andra svenska målet noterades Udineses Svante Ingelsson för. Sverige är tvåa i gruppen med en match mindre spelad än Belgien som parkerar tre poäng framför. På tisdag spelar Sverige en ny bortamatch mot Cypern.
Gå till toppen