Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Polisen om våldet i Helsingborg: ”Vi möter tioåringar som skrattar åt polis och socialtjänst”

Våld och kriminalitet kryper nedåt i åldrarna och nu sker rekryteringen bland barn i Helsingborgs bostadsområden. När myndigheterna kommer in i bilden är det mycket svårt att bryta beteendet.
– Det är ju ytterst få som bestämmer sig för att bli kriminella när de är 15 år, säger polis Jonas Berg.

”Har man väl fått in en fot i den kriminella världen är det mycket svårt att koppla bort sig. Det blir en väg in till att köpa stöldgods, köpa dyra jackor, billiga cigaretter, narkotika och samtidigt få status på skolan i krogmiljön och i området”, säger polisinspektör Jonas Berg.Bild: Jennie Lorentsson
HD har gått igenom tingsrättsdomar kopplade till männen som dödats, skadats och varit inblandade i våldet på Helsingborgs gator 2017–2018. Flera av männen har haft kontakt med socialtjänsten på grund av sin kriminella livsstil eller ”socialt nedbrytande beteende”, innan de fyllt 15 år.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen