Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

En stor profil gör comeback i Örkelljunga

Efter några års frånvaro kommer en av volleybollklubbens verkliga veteraner tillbaka i ÖVK.

Samtidigt som elitlaget jagar SM-medaljer återkommer en av Örkelljungas stora profiler.
Han blev föreningens allra förste ordförande, vid bildandet 1982, och sedan har Bengt Olsson varit en av Örkelljungas – och hela nordvästra Skånes – allra största ledarprofiler. Nu gör Mr ÖVK comeback som ordförande, efter några år utanför volleybollklubbens styrelsearbete.
– Jag står egentligen fast vid att klubbens ordförande bör bo i Örkelljunga. Men nu när jag känner ett så starkt stöd, där alla verkligen vill samma sak, ställer jag gärna upp igen, säger Bengt Olsson.
Bengt OlssonBild: Britt-Mari Olsson
Bengt Olsson, som varit både spelare och tränare i elitlaget, slutade som ordförande 2012. Då ersattes Olsson av Zacharias Fransson, men han lämnar nu sitt uppdrag efter fem år.
– Det har varit ganska tufft och väldigt energikrävande, så jag var tveksam redan ifjol. Men det känns ju tryggt att lämna över till en sådan kraft som Bengt Olsson, säger den avgående ÖVK-basen, som ska fortsätta jobba för klubben, inte minst som ungdomsledare.
Gå till toppen