Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Fi går till val med elva namn på listan

Johanna Ivarsson toppar valsedeln till kommunvalet när Feministiskt initiativ gör ett nytt försök att ta en plats i Landskrona kommunfullmäktige.

Johanna Ivarsson toppar Fi-listan i Landskrona.Bild: Lill Eriksson
Johanna Ivarsson var för fyra år sedan med och startade Feministiskt initiativ i Landskrona. Även då ställde man upp i kommunvalet men rösterna räckte inte till för att ta en plats i kommunfullmäktige.
Läs också Småpartierna långt från mandat
– Då var vi helt nya. Nu har vi ett bättre utgångsläge, folk vet vilka vi är och vad vill vill göra, säger Johanna Ivarsson.
– Vi räknar med att det krävs två procent av rösterna för att komma in.
Johanna Ivarsson är socionom och arbetar som lärare på socionomprogrammet på Malmö universitet.
Under vårens nationella valkonferens i Malmö valdes hon även in på partiets riksdagslista där har hon fått plats 33.
– Det känns som ett stort förtroende och jag ser framemot valrörelsen både lokalt och nationellt. Pensionsfrågan är en sådan fråga, som är både nationell med hela pensionssystemet men även lokal med tanke på att kommunen är största arbetsgivare. Då blir det ju oerhört viktigt med jämställda löner så att Landskrona inte producerar fler fattigpensionärer.
Listan till kommunvalet fastställdes vid söndagens årsmöte. Den innehåller 11 namn, Maja Rosenlind 18 år är yngst och psykologen Birgitta Falk, 85 år, är äldst.
Fakta

Fem första namnen på Fi-listan

1. Johanna Ivarsson, 44 år, socionom

2. Anette Bergmasth, 49 år, förskolechef

3. Carina Tegnér, 63 år, socionom

4. Jonas Persson, 46 år, präst

5. Maja Rosenlind, 18 år, studerande

Gå till toppen