Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Skånsk byggvarukoncern börsnoteras

Den Malmöbaserade e-handelskoncernen Bygghemma Group noterades idag på Stockholmsbörsen.

Koncernchefen Mikael Olander tar Bygghemma till börsen.Bild: Bygghemma Group
Med Stockholmsbörsens öppnande på tisdagsmorgonen startade handeln med Bygghemma-aktien. Introduktionspriset för aktien fastställdes till 47,50 kronor, precis i mitten av det intervall på 45-50 kronor som bolaget angett som förväntat inför noteringen. Priset motsvarar ett totalt marknadsvärde på Bygghemma Group kring 5,1 miljarder kronor.
Nyemissionen som genomfördes på vägen till börsen tillförde koncernen netto cirka 321 miljoner kronor.
– Vi är väldigt nöjda med det stora intresse som har visats för Bygghemma Group under noteringsprocessen. Vi ser fram emot att fortsätta växa och utveckla bolaget, nu i en noterad miljö, säger Bygghemmas koncernchef Mikael Olander i en kommentar.
Bygghemma-koncernen är verksam inom byggvaror och heminredning. Koncernens huvudfokus är e-handel, bland annat under varumärket bygghemma.se.
Bland koncernens övriga varumärken märks badrumsbutiken Lindströms, badrums- och golvbutiken Golvpoolen och den Helsingborgsbaserade möbelkedjan Trademax.
Läs också Skånsk möbelkedja köper konkursad möbelsajt från Finland
Fakta

Bygghemma Group

• Återförsäljare inom byggvaror och heminredning under ett flertal varumärken, med e-handel, showrooms och fysiska butiker.

• Koncernhuvudkontor i Malmö.

• Nettoomsättningen för 2017, inklusive genomförda företagsförvärv under året, var 4,4 miljarder kronor.

Gå till toppen