Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ny kull sociala entreprenörer till accelerator

Åtta nya sociala företag har antagits till Helsingborgsacceleratorn Sopacts femte programomgång för samhällsentreprenörer. I tolv veckor ska deltagarna utveckla sina idéer.

Sopact är ett samverkansinitiativ mellan Socialhögskolan, Lunds universitet, Helsingborgs stad och Tillväxtverket.
Syftet med programmet är att deltagande företag ska få relevanta verktyg för att överleva finansiellt och samtidigt kunna verka för en mer hållbar värld.
– Vi vill utforska möjligheter och sprida nya metoder, verktyg och tjänster för socialt arbete i en föränderlig värld med påtagliga samhällsutmaningar, säger Marcus Knutagård, biträdande prefekt på Socialhögskolan.
Acceleratorprogrammet kommer att genomföras på olika platser i Helsingborg för att skapa kontaktytor för nya utvecklingsprojekt och samverkansformer. Programmet avslutas 12 juni.
Fakta

Åtta företag i Sopacts vårprogram

Helsam: samverkan mellan föreningar med social verksamhet i Helsingborg.

Horse & Nature: hästassisterad psykoterapi och traumaterapi och support för människor med psykisk ohälsa och traumatiska erfarenheter.

Mimer: kunskaps,- informations-, utbildnings- och forskningscenter för hästassisterade behandlingar, hästars behov och välfärd, och trauma.

Kompis Sverige: skapar möten mellan nya och etablerade svenskar och ökar deltagarnas kunskap om och förståelse för varandra.

Salt water farming: vill tillhandahålla en solvärmedriven vattenkälla som ger utsatta människor ökad tillgång till rent vatten.

Sire fastigheter: utvecklar en affärsmodell för bostäder med låga boendekostnader för resurssvaga hushåll, som bidrar till en ökad boendeintegration i samhället.

Café välkommen: en integrerande mötesplats för kvinnor.

Våga: utbildar personal i nöjesbranschen, med syfte att förhindra och hantera sexuella trakasserier och övergrepp.

Familjen AB: en verksamhet där begagnade barnsaker säljs på kommission, med syftet att förändra synsättet på hur vi idag konsumerar och förbrukar saker.

Gå till toppen