Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Dygnet runt

”Vi är ett band som vill framåt”

På fredag spelar Wicked Alden från Helsingborg och Landskrona i Rock'n'rollbaren på The Tivoli. Ett gig som bandet fick mer eller mindre av en slump.

Wicked Alden med Gabriel Modin, Sanja Jonasson, Caroline Da Silva och Anton Tuomi spelar i Rock'n'rollbaren på The Tivoli på fredag.Bild: Pauline Ågren
När medlemmarna i Wicked Alden nyligen var på The Tivoli för att ta lite bandbilder kom Hasse Jönsson förbi och blev intresserad. Han fick höra en låt med gruppen.
– Sen sa han "fan, det här låter bra" och simsalabim hade vi fått ett gig i Rock'n'rollbaren, säger Sanja Jonasson, trummis i Wicked Alden.
Det gäller att vara på rätt plats vid rätt tidpunkt. Men det där är inget konstigt för Wicked Alden.
– Vi är ett band som vill framåt, förklarar Sanja Jonasson.
Och det har gått snabbt. Gruppen startades förra året av gitarristen Anton Tuomi från Landskrona. Sångerskan Caroline Da Silva kom med kort därefter.
– Efter ett halvår ville den dåvarande trummisen gå åt ett annat håll. Och då gjorde jag audition och kom med, säger Sanja Jonasson.
– Två veckor senare var vi med i Popkorn på The Tivoli. Det var rätt nervöst.
Nyligen lämnade basisten Filip Elgström gruppen, men ersattes omgående av Gabriel Modin.
– Gabriel går på Mega Musik och där har alla vi andra också gått tidigare. Nu har vi en sättning som känns riktigt bra och som vill satsa, säger Sanja Jonasson, som är en av tre helsingborgare i bandet..
Gruppen började som ett punkrockband med inspiration från bland andra Subways, Joan Jett och The Sounds.
– Men nu skulle jag nog säga att vi går mer mot rock, det är mer Led Zeppelin idag, säger Sanja Jonasson.
Wicked Alden håller just nu på att spela in en ep och resultatet lär höras senare i år.
Men först väntar giget i Rock'n'rollbaren på fredag 30 mars. Insläpp från klockan 22.
Gå till toppen