Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Niklas Kraft lämnar OV – klar för Alingsås

Sex klubbar ville ha Niklas Kraft. Nu har målvakten gjort sitt val – han lämnar OV Helsingborg för Alingsås.

Niklas Kraft.
Under skärtorsdagen meddelade Alingsås att Niklas Kraft har skrivit på ett tvåårskontrakt med klubben. Där ska han ersätta Rickard Frisk, som blir utlandsproffs efter SM-slutspelet (där Alingsås just nu leder SM-kvartsfinalserien mot Ystads IF med 2–1 i matcher).
– Att Frisk lämnar var ganska avgörande, nu finns det en bra möjlighet att slåss om startplatsen, säger Niklas Kraft. Sen ser det ut att bli Europaspel, så det kommer nog att bli speltid för både mig och den andre målvakten, Gustaf Skagerling.
Niklas Kraft berättar att han uppvaktats av sex klubbar, däribland OV Helsingborg och någon utländsk klubb.
– Min tanke var egentligen att stanna och hjälpa OV tillbaka till Handbollsligan, säger 24-åringen. Men när anbuden började trilla in blev det mer och mer intressant att flytta.
– Till slut var det helhetspaketet som avgjorde. Alingsås har en historia av att utveckla unga spelare och därigenom konkurrera med toppklubbarna. Jag är imponerad av hur de tränar och spelar.
Tanken är att Niklas Kraft ska arbeta vid sidan om handbollen. Han har avslutat sin mäklarutbildning i Malmö och nu ska han praktisera på en fastighetsbyrå. Dessutom finns det fler bitar som fallit på plats.
– Min sambo kommer från Lerum och har familj och vänner i Göteborgstrakten. Därför känns det tryggt att komma till Göteborg.
Att åka ur Handbollsligan med OV Helsingborg var tungt. På det personliga planet summerar Niklas Kraft ändå en givande vinter.
– Jag har framför allt fått ett bättre självförtroende, säger han. I tidigare klubbar byttes jag ut så fort jag inte presterade, men här blev jag ett förstaval. Jag har verkligen utvecklats, jag känner att jag blivit tryggare och lugnare.
Gå till toppen