Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Salo och Kohonen lämnar FCH

Nico Salo lämnar.
Mika Kohonen likaså – men med en liten öppning.
”Det som är kommunicerat är att Mika just nu kommer att flytta hem till familjen”, säger FCH:s klubbdirektör Fredrik Azelius.

Klubbchefen Fredrik Azelius bekräftar att de finländska stjärnorna Nico Salo, och Mika Kohonen (med största sannolikhet) har gjort sitt i FCH.
Under många år har FCH satsat på stora finländska importer.
De har inte alltid lyckats motsvara förväntningarna, eller ganska sällan egentligen, sett till kostnaden.
Nu ser den så kallade finnsatsningen tillhöra historieböckerna.
Under säsongen lämnade den spelande sportchefen Juha Kivilehto, och direkt efter sista matchen meddelade Petri Hakonen att han också flyttar hem till Finland.
Nu har också legendaren Mika Kohonen och en av dagens världsstjärnor Nico Salo gjort sitt i klubben.
– Nico kommer inte att spela i FC Helsingborg nästa säsong. Det har han aviserat för ett tag sen, men det har inte varit definitivt. Det är det nu, säger Fredrik Azelius.
Ville ni ha honom kvar?
– Ja.
Vad har han gett för skäl till att inte fortsätta?
– Det kan jag inte kommentera.
Nico Salo lämnar FC Helsingborg.Bild: AVDO BILKANOVIC
Vad gäller Mika Kohonen har han en familjesituation som kräver honom hemma i Uppsala. Tre år har han pendlat till fru och två grabbar. Dessutom är hans svärmor sjuk.
– Gällande framtid är inga dörrar stängda, men han prioriterar sin familj och allt vad gäller det, säger Fredrik Azelius.
Betyder det att du som ska bygga en trupp räknar bort honom?
– Ja, det gör det. Vi jobbar just nu på alternativ och hittar vi rätt blir det kanske utan Mika Kohonen nästa säsong, ja.
Fredrik Azelius själv kommer att sluta spela, medan Daniel Sebek förlängt och Isac Lindblad värvats. Diskussion pågår med andremålvakten Mattias Qvarfordt, och forwarden Nicklas Lidholm.
– Han var vår bäste spelare i slutspelet. Det vore dumt att inte vilja ha kvar honom. Det handlar om hur det passar med jobbet han har. Han kommer att vara kvar, det är jag rätt övertygad om.
Under torsdagen kunde HD-Sporten avslöja att en återkomst för stjärnan Kevin Björkström ser ut att kunna bli verklighet.
– Jag har varit i kontakt med Kevin sen ett bra tag tillbaka. Han är en poänggörare och det är något jag vill ha in och tror att vi kommer att hitta en lösning på, säger Fredrik Azelius.
Vikten av att få in stjärnor?
– Vi blir av med tre stycken finska stjärnor med landslagsmeriter, men vi har ett rätt stjärnfyllt lag förutom dem också. Ta Växjö förra året som gick till final, vi har större stjärnor än de tycker jag. Jag kommer såklart försöka få namn, men jag vill ha en trupp på tjugo spelare som är optimal.
Är det något annat stort namn du är i kontakt med?
– Ja. Jag pratar med flera spelare som är riktigt bra. Jag vill bygga ungt, jag vill bygga för framtid, men vi ska vara ett slutspelslag nästa år. Jag tror vi kommer att ha ett bättre lag nästa säsong, säger Fredrik Azelius.
Gå till toppen