Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Zlatan kom in – vände Los Angeles-derbyt med två mål

Zlatan Ibrahimovic har gjort debut för LA Galaxy – och vilken debut det blev. Inbytt i minut 71, drömmål sex minuter senare – och sedan avgjorde han på nick på övertid. Zlatan har gjort succé – igen.

Zlatan Ibrahimovic jublar efter 3-3.Bild: JOEL MARKLUND
Zlatan Ibrahimovic började på bänken i lördagskvällens match mot Los Angeles FC.
Och Zlatan Ibrahimovic fick se sitt LA Galaxy få en riktig mardrömsstart. I fjärde minuten skruvade Los Angeles FC:s offensiva mittfältare Carlos Vela in 1–0.
I 26:e minuten kom nästa kalldusch – och det var Carlos Vela som slog till igen.
Galaxybackarna gick bort sig på vänsterkanten, Vela blev frispelad, snurrade upp Galaxymålvakten David Bingham och sköt med högerfoten ribba in.
På bänken satt Zlatan Ibrahimovic och han såg inte alls nöjd ut efter det målet.
Den andra halvleken började lika illa som den första.
I 48:e minuten kom Marco Urena på högerkanten för LA FC och slog ett inlägg som tog på Galaxybacken Daniel Steres ben och in.
Efter 0–3-målet började Zlatan värma upp.
I den 61:a minuten tändes hoppet för Zlatan Ibrahimovics lag.
Galaxy-mittfältaren Servando Carrasco vann bollen högt upp i banan, frispelade Sebastian Lletget som säkert placerade bollen i mål.
Och vändningen skulle komma.
För i den 71:a minuten byttes Zlatan in till publikens stora jubel och bara två minuter senare nickade Chris Pontius in 2–3.
Varje gång Zlatan fick bollen under hans första minuterna jublade publiken helt vilt.
Och i den 77:e minuten presenterade Zlatan sig för sin nya hemmapublik. LA FC:s målvakt sköt en lång utspark som nickades tillbaka på offensiv planhalva och hamnade hos Zlatan – som såg att FC:s målvakt var långt ute. Zlatan Ibrahimovic drog till på volley – från 40 meter och såg bollen gå in i mål.
Zlatans första mål innebar 3–3.
Men det var inte slut där. Det visade sig bara vara början.
För sagan om Zlatan Ibrahimovic vill inte ta slut.
I den 91:a minuten visade Zlatan Ibrahimovic sin storhet igen. På ett inlägg från Ashley Cole nickade Zlatan in 4–3-målet och svenske superstjärnan hade själv vänt LA-derbyt.
Succédebut var ordet.
Igen.
LA Galaxys Zlatan Ibrahimovic gör 4-3.Bild: JOEL MARKLUND
Helena Seger tillsammans med sina söner Maximilian och Vincent.Bild: JOEL MARKLUND
Gå till toppen