Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Förlust trots stjärnans storspel

Tomas Vilimas gick inte att stoppa, men det räckte inte för ÖVK. Linköping vann den första semifinalen knappt.

Bild: MATHILDA AHLBERG
SM-semifinal
Linköping–Örkelljunga 3–2
Örkelljunga var mycket nära en skräll i den första SM-semifinalen. Man tog favorittippade Linköping till skiljeset, men där vann östgötarna med 15–12.
– Vi behöver spela mer över hela banan. Vi spelade för mycket på kanten. De är väldigt bra där, säger Örkelljungas litauiske stjärna Tomas Vilimas när han analyserar vad som blev avgörande.
Vilimas gjorde en stormatch och höll nästan själv kvar Örkelljunga i matchen. Med sina 30 poäng såg han till att Linköping fick slita mer för segern än vad de hade tänkt sig. Annars visade Örkelljunga att man tänker sälja sig dyrt i den här semifinalserien.
– Det är fortfarande tidigt. Nu ska vi spela hemma. Där har vi bra självförtroende.
Örkelljunga måste trots allt vinna på bortaplan för att ta sig till final. Ser man till den första matchen är det inte alls omöjligt. Tränaren Jonas Svantesson verkar ha hittat en formel för hur man ska besegra Linköping. Nu ska man "bara" orka över mållinjen också.
– Det är inte över. Lagen är ganska jämna. Vi ser verkligen fram emot att spela hemma.
Efter fjärde set, som gästerna vann knappt, kändes det som att det var fördel Örkelljunga. Linköping fick dock en bra start på det avgörande setet och gästerna fick jaga hela tiden. Man kom ikapp ett par gånger, men till slut kunde Linköping göra det avgörande rycket och säkra segern. På torsdag kommer Linköping till Forum Örkelljunga för nästa rond.
Personligen var Vilimas nöjd med sin match, även om den inte räckte till seger. Han erkände också att det var tufft att förlora. Förutsättningar finns dock för en riktigt lång semifinalserie. Kanske till och med fem matcher.
Gå till toppen