Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Lagkaptenen Linus Ljungdahl: ”Vi kom upp i 70 procent”

Munka-Ljungbys dröm om allsvenskan blev grumligare.
”Vi förlorade första perioden. Det är två perioder kvar. Det är egentligen inte konstigare än så”, säger lagkaptenen Linus Ljungdahl.

Munka-Ljungbys lagkapten Linus Ljungdahl tvingades konstatera att laget inte kom upp i full kapacitet mot Lagan.Bild: Event Photo
Kval till allsvenskan
Munka-Ljungby–Lagan 4–5
Återstår det en eller två matcher av säsongen för Munka-Ljungby?
Är det bara en blir det division 1 nästa säsong igen. Är det två blir det en helt avgörande historia hemma i Munkahallen på lördag.
Så är läget efter förlusten mot Lagan i den första matchen i det sista kvalsteget till allsvenskan.
– Vi kom upp i 70 procent av vår standard, säger Linus Ljungdahl.
Vilka 30 procent saknades?
– Jag tror det hade lite med nervositet att göra och så låste det sig lite i vårt spel. Vi hade bollen mycket, men vi kom inte riktigt in på kasse. Passningar studsade för oss. Det var rätt så mycket som saknades.
Backtuffingen Oliver Uhrberg fyller i bilden.
– Vi vet att Lagan vill att vi ska spela långa anfall och slå avgörande passar så att de bara kan ligga på kontringar. Det lyckades de med lite grann. Vi har en lösning på hur vi ska göra, men lyckades inte riktigt verkställa den.
Bättre start än vad Munka-Ljungby gjorde i en så viktig match går nästan inte att önska. Redan efter sex minuter hade man en 2–0-ledning, notoriske målskytten Jonathan Olsson, och Tim Klintvik överlistade Lagans målvakt.
– Men sen gick vi i deras fälla, de vill dra ner på tempo. Vi kom inte till farliga lägen och hade ingen fart på fötterna. De gjorde det bra då när vi bara stod stilla och spelade innebandy. De vill spela rätt tråkig innebandy, säger Olsson.
Lagan kom tillbaka till 2–2 innan Oliver Uhrberg gav Munka-Ljungby ny ledning.
Som varade i arton sekunder...
Inför fullt hus i Munkahallen, med en tillrest högljudd Laganklack, tryckte Munka-Ljungby på framåt i den tredje perioden.
– Vi hade ju ett helt öppet mål när det stod 3–3 och lyckades missa, och sen vände de och gjorde 3–4, och sen 3–5. Det är små marginaler, säger Linus Ljungdahl.
Arvid Friberg reducerade till 4–5, men närmare kom inte Munka-Ljungby.
– Vi hade ju spelet över hela matchen och var helt klart dominanta, men det saknades det lilla extra att få in avsluten, säger Friberg.
Ska Munka-Ljungy ta sig till allsvenskan måste man vinna två raka. På så sätt är läget oförändrat. Förutom att den enda livlinan är borta.
– Enligt statistiken den här säsongen är vi bättre på bortaplan. Vi kan börja där och sen får vi knyta ihop säcken hemma, säger Oliver Uhrberg.
Enligt tabellen är ni ett bättre lag också.
– Ja det är vi definitivt. Det är ett bra lag vi möter, men deras spelidé, bara kontra och lägga långbollar, tror jag inte kommer att hålla i längden faktiskt.
På vad som måste göras bättre svarar lagkapten Ljungdahl:
– Gå in och spela vårt spel.
Och det betyder?
– Att vi är ett tre gånger bättre innebandylag än de.
Konkret på planen?
– Att vi ska trycka dit bollarna, vi hade lägen att göra mål i dag. Sätta passningarna på bladen. Då kommer vi att vinna.
Om inte Munka-Ljungby lyckas vända är det med största sannolikhet så att skyttekungen Jonathan Olsson lämnar.
– Jag är inte jättesugen på att spela i division 1 ett år till. Men vi ska ta det här. Allt sådant tar jag efter säsongen, jag vill bara ”foka” match för match.
Gå till toppen