Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Landskrona

Äldre man föll i vattnet vid Nyhamn – avled under gårdagen

En man i 85-årsåldern ramlade i vattnet i Nyhamn i Landskrona under måndagseftermiddagen. Senare under dagen avled mannen.

Larmet om händelsen inkom vid 13.39 på måndagen. En man och en kvinna som befann sig vid Nyhamnen i centrala Landskrona hörde att det plaskade till i vattnet.
En man hade då ramlat in vattnet och en privatperson hoppade i efter honom med en livboj och höll mannen flytande tills räddningstjänsten dök upp.
– Mannen sprang över på andra sidan kajen, tittade ner och såg att det låg en man i vattnet. Då tog han en livboj som hängde intill, hoppade i och lyckades hålla mannen flytande, säger Milinko Doslic, insatsledare vid räddningstjänsten i Landskrona.
Polis, räddningstjänst och ambulans kom till platsen och räddningstjänsten fick upp den äldre mannen ur vattnet med hjälp av en stege och två vattenlivräddare. Den äldre mannen, som är i 85-årsåldern, var medvetslös när han kom upp och den yngre mannen som hoppade i för att hjälpa var kraftigt nedkyld.
Den äldre mannen fördes till sjukhus med ambulans och den andre mannen kontrollerades av ambulanspersonalen.
– Det var mycket bra jobbat av privatpersonen, ingen tvekan om det, säger Milinko Doslic.
På tisdagsmorgonen meddelade polisen att mannen avlidit under gårdagen. Polisen misstänker inget brott i samband med händelsen.
Gå till toppen