Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Allsvenskt kval Munka-Ljungby–Lagan

Tufft läge för Munka-Ljungby att nå allsvenskan

Favorit. Hemmaplan.
Ledning med 2–0 redan efter sex minuter i den första kvalmatchen till allsvenskan.
Men det blev förlust med 4–5 och nu måste Munka-Ljungby vinna två raka mot Lagan.

Lagan jublar efter att ha lyckats besegra Munka-Ljungby i Munkahallen.
Munka-Ljungby slog ut Olofström i två raka (6–4, 8–3) i det första kvalsteget till allsvenskan.
Lagan lyckades slå ut suveräne seriesegraren Växjö IBK U med 2–1 i matcher efter en tät och oviss drabbning.
Tätt och ovisst var precis vad det blev också denna annandag påsk i den fullspäckade Munkahallen när de båda lagen ställdes mot varandra i det andra och sista kvalsteget. 650 personer får hallen ta in i matchsammanhang och Lagan hade en högljudd klack med sig som levde sig in i det mesta under hela matchen.
Munka-Ljungby inledde klart bäst och fick redan efter 44 sekunder chansen att spela i numerärt överläge. Ledningsmålet hängde i luften i två minuter.
Det kom inte där, men det kom efter 4.53. Vem om inte Jonathan Nilsson snärtade in 1–0? Den förre FCH-spelaren vann division 1 Södra Götalands skytteliga med otroliga 45 mål på 22 matcher och började sitt eget spel värdigt en sniper.
Mindre än minuten senare ökade Munka-Ljungby på till 2–0 genom Tim Klintvik. Kanske blev det en för enkel resa i början för fortsättningen blev långt från inte lika komfortabel. Lite slumpartat kom reduceringen innan period 1 var över.
Munka-Ljungby och Lagan är två lag som känner varandra väl, seriekonkurrenter som de varit och är. Tidigt i höstas vann Munka-Ljungby med hela 12–1 borta mot Lagan, men förlorade med uddamålet hemma, 5–6.
Lagan kvitterade en bit in i andra.
Munka-Ljungby tog ledningen på nytt genom Oliver Uhrberg.
För att bara arton sekunder senare vara likaläge på nytt.
Under andra hälften av den andra perioden blev spelet alltmer avvaktande. Båda lagen ställde upp i samlade försvar och ville uppenbarligen inte riskera kontringar. Nerver och feghet smög sig in och det var helt jämnt inför den tredje perioden.
Munka-Ljungby tryckte då på och vaskade fram jättelägen att ta ledningen. Men då blev det just så att det uppstod blottor bakåt. En snabb kontring senare och 3–4. Som följdes upp av 3–5.
Det kändes som att matchen var på väg att rinna ur Munka-Ljungbys händer, men Arvid Fribergs reducering med mer än nio minuter kvar tände hoppet. I slutet tog man ut målvakten och spelade sex mot fem.
Utan resultat. Lagan höll undan och vann.
I fjol åkte Munka-Ljungby ut mot Åstorp/Kvidinge i det första kvalsteget. I år tog man sig förbi det, men gör man det efter det andra? Då krävs två raka segrar. Om inte blir det division 1 även nästa säsong.
Gå till toppen