Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

OV-stjärnan: "Klubbmärket på bröstet spelar roll"

En profilstark trio vill vara med på OV Helsingborgs nästa resa mot ligan. Storskytten Linus Nilsson har nobbat flera anbud.

Linus Nilsson och flera andra spelare var på plats när OV satte igång en ny säsong.Bild: Britt-Mari Olsson
Den 14 mars avslutade OV säsongen med seger mot Hammarby på bortaplan. Det ledde ändå bara till tomma blickar och tårar eftersom det stod klart att Helsingborgslaget tvingades lämna Handbollsligan.
Under tisdagen tryckte OV-tränaren Ulf Sivertsson på startknappen för återmarschen. I den samlade truppen i Idrottens Hus återfanns bland annat Oskar Hansson och Linus Nilsson. Saknades gjorde Linus Nileskog, men även han fortsätter. Därmed består truppen i dagsläget av sex spelare.
Trots degraderingen svarade 26-årige Linus Nilsson för sin bästa säsong hittills i karriären. Han slutade femma i skytteligan, och medger att klubbar från svenska ligan och utlandet sonderat terrängen med honom.
– Det har funnits bud och det lär säkert trilla in några till men jag vill bidra här och ta tillbaka klubben där den hör hemma.
– Vissa faktorer påverkar när man funderar. Det sociala, speltiden och klubbmärket på bröstet spelar alla roll. Jag gör min sjätte säsong här så det är klart att OV och staden ligger mig varmt om hjärtat, motiverar Linus Nilsson.
Även Oskar Hansson och Linus Nileskog är bereddea att kavla upp och hjälpa till att bära det nya projektet. Diskussioner pågår dessutom med fler pjäser ur fjolårets trupp (se faktaruta).
Tränaren Ulf Sivertsson tycker förutsättningarna är goda för att bli ett allsvenskt topplag.
– Så här års finns alltid en osäkerhet kring många trupper. Jag är glad att vi redan har en del av stommen på plats. Sedan vet vi att det kommer krävas enormt mycket jobb av oss för att vi ska lyckas. Vi kommer förmodligen tillhöra favoriterna i allsvenskan och det måste vi förbereda oss för, säger Ulf Sivertsson.
Skarpskytten David Florander väljer att utnyttja en klausul i kontraktet som ger honom rätt att lämna. Och efter Niklas Krafts beslut att skriva på för Alingsås är OV:s jakt på en ny förstemålvakt högprioriterad enligt sportchefen Filip Karlsson. En "extremt svår" position att fylla.
– Vår målsättning är att vinna serien. Då krävs det att vi får in en etablerad målvakt som levererat på denna nivå under längre tid. Vi är i kontakt med några namn så får vi se var det landar.

OV-truppen 2018–2019

Klara spelare: Oskar Hansson, Linus Nilsson, Linus Nileskog, David Svensson, Johan Lundgren, Oskar Joelsson.
Oklar status: Jonatan Wilthorn, Oskar Cosmo, Mathias Meltzer, Simon Stridsberg, Sasa Puljizovic, Jakob Ekström, Emil Schuster, Emil Lindqvist, Emil Arthursson, Anton Hallström, Albin Strandqvist.
Lämnar: Niklas Kraft, Andreas Thynell, Henrik Hurtig, David Florander, Gustaf Svensson, Fredrik Björkman.
Gå till toppen