Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Zvjagintsev värjer sig mot Bergman-liknelse

Belönad med jurypriset i Cannes och nominerad till både Oscar och Golden Globe – nu kommer Andrej Zvjagintsevs "Saknaden" till Sverige. Hans nya film är ett hårt drabbande drama om hur en skilsmässa går ut över ett barn. – Min förhoppning är att filmen ska få åskådaren att känna hur kraftfull kärleken till ett barn är, säger den ryske mästerregissören.

Andrej Zvjagintsev får ofta kritik hemma i Ryssland. "När jag gör en film tänker jag inte på hur myndigheterna kommer att reagera", säger han. Arkivbild.Bild: Chris Pizzello/AP/TT
I "Saknaden" har hustrun i ett äktenskap upptäckt att hennes make har ett förhållande med en yngre kvinna, som dessutom är gravid i åttonde månaden. Hustrun har också hittat en ny partner. Maken är på väg att lämna hemmet. Under ett av deras högljudda gräl försvinner deras tolvårige son. Det tar två dagar innan de upptäcker att han är borta. Vad göra? Vill de ens hitta sonen, passar han in i deras nya liv?

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen