Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Lill-Babs hyllas med folkparksturné

Siw Malmkvist och Ann-Louise Hanson åker på folkparksturné i Barbro "Lill-Babs" Svenssons ära. Arkivbild.Bild: Roger Vikström/TT
Planen var att Barbro ”Lill-Babs” Svensson, Siw Malmkvist och Ann-Louise Hanson åter skulle ut på turné med föreställningen "Tillsammans 183 år" i år. Men så blev det inte.
Nu har Malmkvist och Hanson bestämt sig för att ge sig ut på vägarna ändå – för att hylla sin bortgångna vän och kollega.
– Först kände jag bara nej, det går inte. Vi kan inte göra någon turné utan Barbro. Men det var hennes bror Lasse som sa ”Det ska ni göra. Det hade Barbro velat.” Så det var faktiskt hennes brors idé och det är den tanken som vi tänker försöka fullfölja, säger Ann-Louise Hanson till Aftonbladet.
Turnén ska besöka tio folkparker runt om i landet i sommar och Hanson och Malmkvist har bjudit med sig en tredje, än så länge hemlig, artist.
Gå till toppen