Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Ny tung förlust – men då hyllar ÖVK motståndarna

Linköping visade varför laget är favorit till SM-titeln – men Tobias Persson och de andra ÖVK-arna vägrar ge upp.

Örkelljunga gjorde ingen dålig match, men Linköping var klassen bättre och nu är en SM-final långt borta...
SM-semifinal 2:5
Örkelljunga–Linköping 1–3
Efter matchen hyllades Tobias Persson efter imponerande 200 serveess i elitserien – men annars var det här en tung kväll, både för Örkelljungas vänsterspiker och för hans lag. Linköping vann med 3–1 (25–21, 25–23, 23–25, 25–15) och servespecialist Persson fick inte till ett enda ess.
– Det är egentligen inte så konstigt. Linköping har en helt suverän servemottagning och liberon Johan Eriksson är väl Sveriges bäste. Så det är alltid svårt att göra ess på dem, säger Tobias Persson.
Den här kvällen var det bara Peter Lundgren och Marcos Galiotos som lyckades, en gång vardera, men annars gjorde Örkelljunga en helt okej match. "Felet" var bara att Linköping var ännu bättre.
Frånsett tredje set, som hemmalaget vann, var gästerna steget före hela tiden.
– Linköping är bra, inget snack om saken. Men det här är två topplag och då r det ytterst lite som skiljer. Det känns också ute på planen, några bollar kunde ha gått hur som helst och med mer flyt hade vi varit betydligt närmare.
Tobias Persson är en av ÖVK:s tre starka anfallare på vänsterkanten och den här gången fick han börja på bänken. Men Persson kom in ganska tidigt och när matchen avslutades spelade han tillsammans med Jakob Wjjk Tegenrot, medan Peter Lundgren tvingades titta på. Tobias Persson fick ihop 13 poäng och bara Tomas Vilimas, med 25, var bättre i ÖVK.
– Det finns egentligen inte så mycket att klaga på. Vi gör ingen dålig match och trots en hel del motgångar börjar vi aldrig mesa. Vi försökte absolut, hela tiden, även om det rasade ihop lite i fjärde set, säger Persson.
Med ett 0–2-underläge i matcher ser det förstås hopplöst ut för Örkelljunga, men Tobias Persson försöker hålla modet uppe. Och han måste ju tro att det här ska gå att vända.
– Det här är inte kört, absolut inte. Vi har tagit tre set på de här två matcherna, så vi är inte chanslösa. Det blir svårt, men vi ska göra vad vi kan.
Tränaren Jonas Svantesson är naturligtvis besviken över förlusten – "Synd, vi var med rätt länge" – men också han väljer att hylla motståndet.
– Det finns detaljer som vi kan göra bättre och i fjärde gick luften ur oss. Men det här är en bra match och man måste erkänna när motståndet är bättre.
Den tredje semifinalen spelas redan på lördag, uppe i Linköping, och där kan drömmen om en SM-final släckas.
Gå till toppen