Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Tufft läge när Örkelljunga föll på hemmaplan

Linköping var bästa laget i en bra match – och nu måste ÖVK vinna tre raka för att ta sig till SM-final.

Örkelljunga fick en hel del tillfällen att jubla, men till slut fick Linköping sista ordet och nu ligger ÖVK under med 2–0 i matcher.
SM-semifinal 2:5
Örkelljunga–Linköping 1–3
Örkelljunga var ytterst nära att skrälla i den första semifinalen i måndags; seriesegrarna Linköping tvingades till fem set, och ÖVK-arna kom förstås rejält laddade till returen hemma i Forum. Tack vare en liten klack från Linköping – med både tutor och trumma – blev det riktigt bra stämning inne i Forum och det blev en kväll där de gästande supportrarna hade allra mest att jubla över.
Örkelljunga gjorde inget dåligt förstaset, men Linköping var vassare i sitt anfall och till slut blev det 21–25. Efter en tidig 9–7-ledning var Örkelljunga ett par-tre poäng efter under resten av setet, en tursam nätrullare direkt på serven gav Linus Ekstrand viktiga 17–20 och på den första setbollen slog Tomas Vilimas ut sitt anfall.
Det andra setet blev väldigt jämnt och ovisst och det svängde fram och tillbaka in i det sista. ÖVK hade greppet fram till 9–7, sedan var det jämnt vid 12–12 och 18–18 men från en hemmaledning på 21–20 var Linköping starkast. Rutinerade Martin Larsson, den vänsterhänte högerspikern, steg fram och avgjorde lagets tre sista bollar och nr Tobias Persson reducerat satte Larsson punkt för setet med 23–25.
Tomas Vilimas storspelade, precis som senast, och han bidrog till att Örkelljunga fick en bra start i tredje set. 5–3 blev 7–3 och 10–5, men Linköping åt sig gång på gång allt närmare och var helt ikapp vid 21–21. Då avgjorde Tobias Persson två tunga anfall från sin vänsterkant, han petade dessutom in 24–23 och på första setbollen slog Martin Larsson ut 25–23.
Därmed levde matchen vidare, men Linköping kopplade ett snabbt grepp i fjärde set – mycket tack vare Martin Larssons starka anfall. Gästerna gick från en 5–4-ledning till 8–4 och när Tomas Vilimas hade en liten svacka, han byttes rentav ut ett litet tag, blev det svårt för hemmalaget. Örkelljunga kämpade på, men fick aldrig kontakt igen och Linköping rann ifrån allt mer. Vid 10–20 var det förstås kört och till slut blev solklara 15–25.
Tack vare segern har Linköping 2–0 i den här semifinalserien, som avgörs i bäst av fem matcher. Därmed kan laget säkra en finalplats i nästa match, som spelas hemma i Linköping på lördag eftermiddag. Skulle ÖVK vinna då blir det en fjärde semi, i Forum, på tisdag kväll. Annars får NV-skåningarna sikta in sig på bronsmatcherna, som inleds 18 eller 19 april.
Läs alla artiklar om: SM-slutspel volleyboll ÖVK
Gå till toppen