Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Enkät: Så ska de rösta i ungerska valet

I dag är det val i Ungern. TT har pratat med fyra väljare om hur det tänker rösta och varför.

Nóra Zsebi, 55, SzombathelyBild: Jessica Gow/TT
Nóra Zsebi, 55, Szombathely
1. Vad ska du rösta på i valet?
– LMP, tror jag. Bernadette Szél är sympatisk och har bra tankar och idéer. Jag ska i alla fall inte rösta på Fidesz eller Jobbik.
2. Varför?
– Orbán är korrupt, en diktator. Han ger inga pengar vare sig till skolan eller till sjukvården. Folk är fattiga samtidigt som hans kompisar har hur mycket pengar som helst.
Peter Kocsis, 42, Oberwart, Österrike
1) Vad ska du rösta på i valet?
– Jag har svårt att bestämma mig. Jag bor i Österrike men är härifrån och ska rösta. Jag kommer i alla fall inte att rösta på Fidesz, vi behöver förändring i landet.
2) Varför?
– Det är viktigt att prata om invandringen, men det är inte det viktigaste. Min fru jobbar på sjukhus och min mamma är patient med hjärtproblem. Sjukvården är en av de viktigaste frågorna, liksom vägarna. Vi ska åka till Budapest nu och vägarna är helt förskräckliga.
Bernadette Koszegi, 22, Szombathely
1) Vad ska du rösta på i valet?
– Jag har inte riktigt bestämt mig. Jag tvekar mellan Momentum och Fidesz. Momentum är ett litet parti och det är viktigt att visa stöd för dem, men samtidigt kan det vara en röst som inte gör någon skillnad.
2) Varför?
– Det viktigaste för mig är att man visar ekonomisk transparens, och där har regeringen haft en del problem. Jag gillar inte heller hur Orbán hanterar invandringsfrågan, han pratar om invandrare som om de vore våra fiender. Jag är samtidigt inte för en okontrollerad invandring, men vi ska hjälpa dem som lider.
Dominic Toth, 24, Szombathely
1) Vad ska du rösta på i valet?
– Jag röstar inte.
2) Varför inte?
– Jag bryr mig inte om det ett dugg. Hittills har det aldrig blivit någon förändring.
Gå till toppen