Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Nu vet EVS-centern vilka hon vill möta

Elsa Arrestad är klar för sin första SM-final – och då vill EVS-centern slippa att möta sin gamla klubb.

Elsa Arrestad är redo för sin allra första SM-final och även om EVS-centern kommer från Lindesberg har hon en annan önskemotståndare.
SM-semifinal 3:5
Engelholm-Örebro 3-1
EVS till final, med 3–0 i matcher
Förra sommaren lämnade Elsa Arrestad sin moderklubb Lindesberg och efter flytten till Ängelholm har hon redan nu säkrat sin första SM-final. I den andra volleboll-semin är det fortfarande öppet – men den unga EVS-centern vet i alla fall hur hon vill ha det.
– Jag har inget emot att möta mitt gamla lag, jag gillar ju Lindesberg. Men nu vill jag slippa den långa resan dit, den sliter rätt mycket. Så om jag får välja tar jag helst Hylte/Halmstad, säger Arrestad efter den tredje raka 3–1-segern över Örebro.
Ni fattar: Direkt efter matchbollen inne i Kungsgårdshallen – och efter 25–21, 25–19, 16–25, 25–16 – drog snacket igång om slutet av den här säsongen. Speakern hade full koll hålla tiden; han lämnade ständiga rapporter om hur det gick i Halmstad, och Elsa Arrestad erkänner att det var en riktigt nervös eftermiddag. Trots att EVS äntligen lyckades vinna det första setet, i årets sjätte match (GP-slutspelet inräknat) mot Örebro:
– Vi hade 2–0 i set, men det var ändå många tankar där ute. Man vill ju så gärna ta sig till final, man tänker på det hela tiden och då kommer nerverna in i spelet. Så trots att vi fick en bra start, nej, riktigt lugnt var det aldrig där ute.
Segern var dock inte direkt hotad, även om Örebro stack emellan i tredje set, och det känns absolut som om formkurvan pekar uppåt. Både för laget och för Elsa Arrestad.
– Jo, vi har spelat bättre och bättre för varje match. Och för egen del känns det väl helt okej, även om jag fortfarande har lite ont i mina knän. Men nu, när det är så viktiga matcher, vill man ju ge allt.
Elsa Arrestad klarar numera av en hel match; efter en säsong med mycket rehabträning, och under söndagens seger bidrog hon återigen med ett stabilt centerspel. Insatsen kryddades med några riktigt vassa servar, totalt blev det tre serveess och EVS-aren avslutade till exempel det första setet med två raka ess, till 24–21 och 25–21.
– Jag brukar inte ha så många ess och jag har svårt att förklara varför det blev så här. Mest tur, var det nog. Men jag har ju tittat rätt mycket på hur Fanny Andersson gör.
Nu får Elsa Arrestad och de andra EVS-arna en vecka på sig att finslipa på alla detaljer och tränaren Per-Anders Sääf försäkrar, återigen, att det finns ännu mer att hämta i det här gänget.
– Förra matchen var bättre, men det här var mer en mental kamp. Tjejerna måste hela tiden kämpa för att hålla modet uppe och när vi hittar rätt nivå spelar vi riktigt bra, säger Sääf.
Läs alla artiklar om: SM-slutspel volleyboll Engelholm
Gå till toppen