Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Landskrona

På fredag fylls centrum av orienterare

Stortävling i helgen – då kommer mängder av orienterare till Landskrona och Klåveröd

Jerker Lysell, svensk världsmästare, kommer till tävlingarna i helgen.Bild: Jonas Ekvall
Stora skaror elitorienterare och motionärer kommer i helgen för att tävla i Landskrona och trakterna av Klåveröd i Svalövs kommun. Tävlingarna arrangeras av OK Silva och Rävetofta OK och ingår i det som kallas Swedish League.
– Jag tror det kan bli runt 3 000 löpare över helgen, som det ser ut nu, säger Sten Segerslätt från Rävetofta OK.
På fredagen håller sig orienterarna ifrån skogarna, där vi är vana att se dem. I stället är det stadsorientering som gäller i centrala delarna av Landskrona.
I tävlingen ställer delar av den svenska eliten bland både juniorer och seniorer upp. Men den är också öppen för motionärer som kan välja att gå banan om de vill.
– Eliten tävlar fram till klockan 17. Därefter kan de som vill prova på ge sig ut. De anmäler sig direkt på Kasernplan, säger Sten Segerslätt.
Tävlingen är en sprinttävling, alltså kortdistans, och deltagarna letar skärmar kring Citadellet, Nyhamn och parkområdena runtomkring. Flera klasser tävlar och första start är klockan klockan 14. Målgång är på Kasernplan.
På lördagen och söndagen fortsätter tävlingarna i Klåveröd med de längre distanserna. Även här kan motionärer få testa på orientering.
För de båda arrangörsklubbarna innebär tävlingarna ett åtagande.
– Vi kommer inte ha några så här stora tävlingar inom överskådlig framtid. De ställer stora krav på arrangörerna. Men det blir ett fantastiskt arrangemang, säger Sten Segerslätt.
Läs mer: För första gången – stadsorientering i Landskrona
Gå till toppen