Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Här är de nominerade till årets näringslivspriser i Ängelholm

Nio företag eller företagare i Ängelholm har gått till final inför utdelandet av utmärkelserna Årets företag, Årets Företagare eller Årets entreprenör.

I år hade cirka 45 kandidater nominerats, vilket var några fler än förra året. Vem som helst har kunnat föreslå vilken person eller företag som helst.
Nu har nomineringskommittén har enats om tre finalkandidater vardera i de tre kategorierna för verksamhetsåret 2017. Företagen som nominerats måste visa bra siffror i slutändan och vara renhåriga.
"Vi har väldigt många duktiga entreprenörer i vår kommun och det var oerhört svårt att göra urvalet och företagen måste ju passa in i alla de kriterier som priserna avser", säger Louise Modig, Ängelholms Näringsliv AB, i ett pressmeddelande.
Kategorin Årets företag avser företaget i sig själv och är inte knutet till någon speciell person. Företaget ska driva sin verksamhet långsiktigt när det gäller lönsamhet, miljö och etik. Företaget ska även genomsyras av nytänkande och kreativitet samt vara en god ambassadör för Ängelholm.
Finalisterna till Årets företag är:
• ProToSell AB.
• Börjessons bil AB.
• Lyft & byggmaskiner AB.
Årets företag utses av Ängelholms Näringslivs styrelse.
Karolina Wallin Brorsson är vd för Protosell i Ängelholm som kan bli Årets företag.Bild: Jenny Leyman
Årets företagare avser en person med goda färdigheter inom företagande, som visar prov på att vara extra kreativ, ha gott ledarskap, äga och driva företaget, ha god lönsamhet och ha aktivt miljötänkande.
Finalisterna till Årets företagare är:
• Susanne Rosberg, Quinte Mode AB.
• Gustav Tedvik och Jacob Larsson, Vågen försäkringsbyrå AB.
• Martin Pham och Anette Ngo, Linnea & basilika AB.
Årets företagare utses av styrelsen för Företagarna i Ängelholm.
Susanne Rosberg, som bland annat driver modebutiken Quinte i Ängelholm, är en av tre som kan bli Årets företagare.Bild: MICHAEL HANSSON
Årets entreprenör/Erik Paulsson-stipendiet avser en person som realiserat sin dröm, tagit steget att bli egen företagare, startat upp verksamheten men inte fullt etablerat sig och fortfarande är i en kritisk fas i företagandet där prissumman gör en skillnad i vardagen. Företaget ska vara 1-5 år gammalt.
Finalisterna till Årets entreprenör/Erik Paulsson-stipendiet är:
• Railcore.
• Skelderwikens brygghus.
• Henrysson & Thulin.
Årets entreprenör utses efter intervjuer med kandidaterna och i samråd med Erik Paulsson.
Skelderwikens brygghus, med Tonny Jörgensen och Olof Christensson, kan bli Årets entreprenörer.Bild: Niklas Gustavsson
I nomineringskommittén har representanter från de fyra storbankerna, ett försäkringsbolag, Företagarna i Ängelholm, Ängelholms Näringsliv, Bo Nilsson samt Erik Paulsson ingått.
Priserna delas ut fredagen den 18 maj klockan 14.30 i Lindab arena i samband med Företagardagarna.
Gå till toppen