Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Hett tränarnamn på gång till FCH

FCH är på väg att förstärka tränarstaben med Niklas Pålsson, närmast från seriekonkurrenten Jönköping.
– Han är bevisat väldigt bra på att förädla och utveckla talanger, säger FCH:s klubbchef Fredrik Azelius.
Kanske ansluter också förre FCH-tränaren Vidar Jonsson.

Niklas Pålsson hade väldigt framgångsrika år i Jönköping – nu kan han snart vara klar för FCH.
Patric Johansson har gjort sin första säsong som huvudtränare för FCH och kommer att fortsätta i den rollen. Däremot blir inte den assisterande tränaren Joel Olofsson kvar och staben kring herrlaget behöver förstärkas.
Niklas Pålsson lämnade det klassiska Smålandslaget, tillika SSL-nykomlingen, Jönköping efter att ha lett dem till en mycket fin tiondeplats, bara en poäng från slutspel.
– Han har gjort det väldigt bra de senaste åren så han är ett tränarnamn som står väldigt högt i innebandy-Sverige just nu, säger FCH:s klubbchef Fredrik Azelius.
När Niklas Pålsson bestämde sig för att flytta hem till Lundaregionen blev han extra intressant för FCH.
– Vi har varit i kontakt och om allt vill sig väl har vi en lösning till nästa säsong, ja. Vi hoppas det blir klart inom några veckor, säger Fredrik Azelius.
Vad ser du hos Niklas Pålsson som han skulle kunna tillföra FCH?
– Ett otroligt ungt lag i Jönköping tog sig till en tiondeplats. När vi pratades vid var det viktigt för honom att vi vill satsa ungt. Det är där han är som bäst och det vet jag om.
– Han är också väldigt taktiskt skolad, brinner otroligt mycket för innebandy och lägger ner mycket tid och energi på att det man gör ska vara väldigt bra.
Även förre FCH-tränaren, och de senaste åren i Höllviken, Vidar Jonsson är intressant till kommande säsong.
– Vi har pratat lite med Vidar, men han har en civil karriär han gärna vill satsa på. Det är klart att Vidar är ett namn som vi jättegärna vill ha i föreningen och vi hoppas att vi kan lösa någonting.
Hur skulle ni ha råd med dessa namn?
– Jag kommer inte gå in på några detaljer, men vi har en lösning på det här och det har vi råd med, säger Fredrik Azelius.
Gå till toppen