Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Svalöv

Läkare missbedömde kattens bett – kvinna tvingades till operation

Kattens bett i handen tog så illa att Kågerödskvinnan sökte sig till en kvällsöppen vårdcentral i Helsingborg – där läkaren snabbt skickade hem henne med antibiotika.
Men handen svullnade upp och kvinnan tvingades till operation. Nu kritiseras läkaren av Ivo.

Det var i närheten av tumroten som kattens bett tog, en kväll i september förra året. Inom några timmar svullnade handen upp och kvinnan, som är i 30-årsåldern, sökte sig till en kvällsöppen vårdcentral i Helsingborg. Efter en timmes väntan skickades hon hem, efter att läkaren gett stelkrampsvaccin och skrivit ut antibiotika. Enligt kvinnans sambo tittade läkaren knappt på handen.
Ett dygn senare hade svullnaden ökat rejält, liksom smärtan, och kvinnan sökte sig till akuten i Helsingborg. En läkare på ortopeden ställde sig kritisk till vårdcentralens läkare, satte in intravenös antibiotika, fixerade handen med gips och beordrade återbesök för eventuell operation dagen efter.
Nästa morgon beslutades mycket riktigt om operation för att undvika risk för allvarliga komplikationer. Kvinnan fick stanna två dygn på sjukhuset.
Nu skriver Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, att läkaren på vårdcentralen gjort en missbedömning.
Gå till toppen