Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Svenska eliten på plats i Klåveröd

Till helgen kommer stora delar av Sverigeeliten till Landskrona. OK Silva arrangera en World Ranking Event som dessutom fungerar som EM-kval för landslaget.

En sprint i stadsmiljö på fredag följt av långdistans och medeldistans i Klåveröd på lördag och söndag. Det blir ett späckat veckoslut för den svenska orienteringseliten. Tävlingarna kryddas med starka namn från bland annat Danmark och Finland.
Tävlingsledaren Magnus Thuresson har bråda dagar.
– Vi har förberett den här tävlingen i ett och ett halvt år. Totalt hoppas vi på 4500 startande, varav ungefär 1000 i stadsorienteringen på fredag, säger han.
Den svenska superstjärnan Tove Alexandersson kommer dock inte. Hon är redan klar för EM och befinner sig i Schweiz för att ladda inför mästerskapet, som avgörs till sommaren.
Det är som sagt mycket att göra. Till exempel måste alla sex elitklasserna ha separata banor. Dessutom måste kartorna vara godkända av bland andra Svenska Orienteringsförbundet.
Landslagsledningen har många beslut att ta, men helgens tävling är inte avgörande för vilka som får åka till EM.
– Det finns några såna här tävlingar till. Jag vet inte riktigt om vi ställer upp med tre eller fyra i varje lopp. Den regerande mästaren brukar ju få en friplats.
En sak är klar. Gillar man orientering ska man ta sig till trakterna av Landskrona och Klåveröd i helgen.
Gå till toppen