Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Efter straffödet – Buffon fick en puss av Ronaldo

Gianluigi Buffon hade en av sina värsta fotbollsdagar på onsdagskvällen. Hans Juventus åkte ur Champions League efter en tveksamt dömd straff – i den 93 minuten. Den italienske veteranmålvakten blev rasande och utvisad i sin sista stora internationella match.
Men efteråt – fick Buffon tröst av spelaren som krossade hans dröm.

Den italienske målvakten Gianlugi Buffon har haft ett tufft sista år.
Först missade 40-åringens Italien att ta sig till VM efter att ha förlorat i play off-mötet med Sverige och på onsdagskvällen tog det slut i Champions League.
Juventus hade hämtat upp ett 0–3-underläge från första matchen, hade ledningen med 3–0 borta i Madrid och matchen var på väg mot förlängning.
Men i den 93 minuten fick Real en tveksamt dömd straff. Buffon blev vansinnig, gick till attack mot domaren och blev utvisad.
Efter några minuters kalabalik slog Ronaldo in straffen setnsäkert i högra krysset och därmed krossade han Buffons dröm att avslut en fantastisk idrottskarriär med att höja Champions League-bucklan.
Men efteråt fick i alla fall Buffon tröst. När den italienske målvakten intervjuas går Ronaldo förbi, stannar och visar sin storhet som en god vinnare.
Straffsituationen i matchen kan du se här.
Real Madrid, Liverpool, Bayern München och Roma är de fyra lagen som spelar semifinaler i Champions League. Lottningen är på fredag klockan 13.
Fakta

CL lottas på fredag

Roma, Liverpool, Bayern München och Real Madrid är klara för semifinal i Champions League.

13 april: Semifinalerna lottas.

24–25 april: De första semifinalmötena.

1–2 maj: Semifinalreturer.

26 maj: Final i Kiev.

Gå till toppen