Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Efter straffödet – Buffon fick en puss av Ronaldo

Gianluigi Buffon hade en av sina värsta fotbollsdagar på onsdagskvällen. Hans Juventus åkte ur Champions League efter en tveksamt dömd straff – i den 93 minuten. Den italienske veteranmålvakten blev rasande och utvisad i sin sista stora internationella match.
Men efteråt – fick Buffon tröst av spelaren som krossade hans dröm.

Den italienske målvakten Gianlugi Buffon har haft ett tufft sista år.
Först missade 40-åringens Italien att ta sig till VM efter att ha förlorat i play off-mötet med Sverige och på onsdagskvällen tog det slut i Champions League.
Juventus hade hämtat upp ett 0–3-underläge från första matchen, hade ledningen med 3–0 borta i Madrid och matchen var på väg mot förlängning.
Men i den 93 minuten fick Real en tveksamt dömd straff. Buffon blev vansinnig, gick till attack mot domaren och blev utvisad.
Efter några minuters kalabalik slog Ronaldo in straffen setnsäkert i högra krysset och därmed krossade han Buffons dröm att avslut en fantastisk idrottskarriär med att höja Champions League-bucklan.
Men efteråt fick i alla fall Buffon tröst. När den italienske målvakten intervjuas går Ronaldo förbi, stannar och visar sin storhet som en god vinnare.
Straffsituationen i matchen kan du se här.
Real Madrid, Liverpool, Bayern München och Roma är de fyra lagen som spelar semifinaler i Champions League. Lottningen är på fredag klockan 13.
Fakta

CL lottas på fredag

Roma, Liverpool, Bayern München och Real Madrid är klara för semifinal i Champions League.

13 april: Semifinalerna lottas.

24–25 april: De första semifinalmötena.

1–2 maj: Semifinalreturer.

26 maj: Final i Kiev.

Gå till toppen