Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Fysiskt spelande back klar för FCH

Näste spelare in i FCH är Philip Sannum från allsvenska Malmö FBC.
– Det ska bli en stor utmaning att testa på den högsta nivån i Sverige, säger han.

Philip Sannum och Fredrik Azelius.
Daniel Sebek förlängde.
U19-landslagsmannen Isac Lindblad värvades.
Och nu är den 23-årige leftfattade vänsterbacken Philip Sannum från Malmö FBC klar för två år i FCH.
Det betyder ännu mer storlek och styrka i försvaret, något klubbchefen Fredrik Azelius varit tydlig med att han vill ha in. Han liksom tränaren Patric Johansson känner väl till Philip Sannum sedan deras egen tid i den allsvenska klubben.
– Hans sätt att vara, att gå in i närkamper, att vinna boll, pusha på och alltid ge hundra procent är något jag älskar. Det vill jag verkligen att ett lag ska göra mer än FC Helsingborg gjort den senaste tiden, säger Azelius.
Vad är det som gör att du tror att han kommer att hålla ett steg upp, i SSL?
– Han har varit en bärande spelare i Malmö länge och visat prov på bra kvalitet. Han har en spelstil som inte är så beroende av vilken nivå det är. Oavsett vem han möter går han in och spelar sitt spel.
Philip Sannum började i Malmö FBC redan som sexåring och har varit klubben trogen ända till nu. Säsongen som gick svarade han för tio mål och fyra assister.
– Jag är en stabil, bollvinnande back med hyfsat bra blick för spelet och vinner många närkamper, speciellt nere i hörnen, säger han.
Är du en fysiskt spelande spelare?
– Ja, det kan man absolut säga.
FCH har bytt spår. Tunga namn har lämnat, och satsningen framåt stavas ungt och talangfullt.
– Jag tror vi kommer att ha ett hyfsat slagkraftigt lag ändå, trots att FCH har tappat några tongivande spelare. Det är upp till oss andra nya att kliva fram lite, säger Philip Sannum.
Vad förväntar du dig av att spela i världens bästa liga?
– Det ska bli jättekul och det blir att leva lite mer innebandy med fler matcher per säsong.
Gå till toppen