Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Fortsatt satsning för IFK-löftet: "Väldigt nöjd med året"

Den mentala styrkan och fysiken har gjort det första senioråret lyckat. En ökad svårighetsgrad ska hjälpa Isabelle Paulsson att ta nästa kliv.
– Jag är väldigt nöjd med min prestation i alla tävlingar, säger hon.

"Jag har blivit bättre hela vägen, både vad gäller tekniska moment och kunna hantera nya situationer", säger Isabelle Paulsson.Bild: Sven-Erik Svensson
I helgen väntar Elitseriefinal i Mörrum för konståkaren Isabelle Paulsson. Det är också slutpunkten på 20-åringens första säsong som senior.
– Det har varit ett jätteroligt år. Jag har blivit bättre hela vägen, både vad gäller tekniska moment och att kunna hantera nya situationer, säger Isabelle Paulsson.
Isabelle Paulsson tränar upp mot fjorton pass i veckan. Den gångna säsongen har bland annat innehållit en tredjeplats på en internationell tävling i Malmö och därefter ett personligt rekord i tuff konkurrens i Luxemburg.
Hennes coach Lotta Falkenbäck berömmer hennes fysik och inställning.
– Isabelle är en träningsprodukt och en otroligt stark åkare. Samtidigt är hon väldigt stark mentalt. Många av talangerna faller ifrån när de blir äldre, men Isabelle har varit vansinnigt envis.
– Hon har klarat omställningen från junior till senior med bravur och stått för strålande prestationer. Dels har hon utvecklats tekniskt och börjat med de svåra trippelhoppen, plus att den konstnärliga delen har blivit bättre.
Isabelle Paulsson skriver under på beskrivningen.
– Jag tror mycket av mental styrka handlar om tävlingserfarenhet och hur man tränar på hemmaplan. Kör man hundra procent varje gång och tror på sig själv lyckas man oftast, säger hon.
Isabelle Paulsson, IFK Helsingborg.Bild: Sven-Erik Svensson
De tio bästa åkarna i Sverige möts i Mörrum. Isabelle Paulsson är rankad sexa och oavsett hur finalen slutar har IFK Helsingborgs löfte bestämt sig för en fortsatt satsning.
– Jag ska åka dit och göra mitt bästa så får vi se hur långt det räcker. Vad gäller framtiden tar jag allt som det kommer, men jag har tagit ett definitivt beslut att köra en säsong till. Sen kan jag inte se mig sluta inom den närmsta framtiden, konståkningen är fortfarande lika rolig som när jag började, säger Isabelle Paulsson.
Gå till toppen