Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Heynckes (näst) sista strid: Real Madrid

Först lottades Bayern München mot Real Madrid. Sedan meddelade den tyska klubben att Niko Kovac ersätter Jupp Heynckes som tränare efter säsongen. Ska 72-åringen runda av karriären med en Champions League-titel?

Jupp Heynckes har redan fört Bayern München till klubbens 28:e ligatitel. Nu hoppas han avsluta tränarkarriären med att leda laget till seger i Champions League. Arkivbild.Bild: Matthias Schrader/AP/TT
När Carlo Ancelotti fick sparken i höstas klev Jupp Heynckes tillfälligt ur pensionen för att ta över. Succén har varit fullkomlig. Bayern München har säkrat den tyska ligatiteln med marginal och laget är ett av fyra återstående lag i Champions League.
Men Heynckes har varit tydlig med att han är en tillfällig lösning, och på fredagen meddelade klubben att 46-åriga kroaten Niko Kovac, tidigare spelare i Bayern München, lämnar Frankfurt för att ta över i sommar.
Ungefär samtidigt lottades semifinalerna i Champions League och om det ska bli ännu en festlig avslutning på karriären för Heynckes – han lade av 2013 efter att ha styrt Bayern till en trippel – så måste han ta sig förbi Real Madrid.
– Jag måste säga att det blir ett häftigt möte. En magnifik match, på ett väldigt positivt sätt, säger Jupp Heynckes till Reuters.
De två senaste årens Champions League-mästare Real Madrid är i semifinal för åttonde året i följd, och det är upp till den 72-åriga tränaren att hitta en väg förbi de favorittippade spanjorerna till finalen i Kiev den 26 maj.
I den andra semifinalen möts överraskningslagen Liverpool och Roma, en lottning som båda klubbarna lär vara nöjda med. För Liverpools skyttekung Mohamed Salah blir det ett kärt återseende med förra klubben.
"Vad som än händer är vi vänner för livet. Vi ser fram emot att träffa dig igen", skrev Roma på sitt officiella Twitter-konto efter lottningen.
"100%", svarade Salah snabbt.
Semifinalerna spelas som följer:
Den 24 april: Liverpool–Roma.
Den 25 april: Bayern München–Real Madrid.
Den 1 maj: Real Madrid–Bayern München.
Den 2 maj: Roma–Liverpool.
Finalen spelas i Ukraina, på Kievs olympiastadion den 26 maj.
Gå till toppen