Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Nu kommer symfoniorkestern till köpcentret

Helsingborgs symfoniorkester blir den första orkestern att spela på Väla. Exakt hur det kommer låta vet inte marknadschef Ulrika Nordström ännu – men hon hoppas att många stannar upp i sin shopping för att lyssna en stund.

Helsingborgs symfoniorkester brukar spela på konserthuset – nu ska de spela i den annorlunda miljön på Väla.Bild: Britt-Mari Olsson
Den 20 april kommer Helsingborgs Symfoniorkester till Väla. Men inte för att shoppa – utan för att spela två konserter. Ulrika Nordström är marknadschef på Väla och berättar att de har ett kultursamarbete med Helsingborgs stad som ledde fram till idén.
– Det är många som aldrig har varit på en symfonisk konsert, säger hon.
– Väla är en plats där vi gillar att skapa oväntade möten, och detta är verkligen ett sådant, fortsätter hon.
Det blir 45 symfoniker som kommer till Välas restaurangtorg där konserten ska äga rum. Konserten är kostnadsfri, men för en liten summa kan man reservera en sittplats närmast scenen – intäkterna går sedan till välgörenhet.
– Vi hoppas att det ska komma en blandad målgrupp, men om många äldre kommer kanske de vill vara säkra på att de kan få en sittplats, så då har vi gjort så här, säger Ulrika Nordström.
Under konserten kommer orkestern bjuda på de mest populära delarna från sin repertoar. Resultatet blir två konserter på 40 minuter vardera.
– Målsättningen är att folk ska stanna upp och kanske sätta sig ner på restaurangtorget och lyssna, säger Ulrika Nordström.
Exakt hur det kommer låta när en symfoniorkester spelar i ett köpcentrum vet inte Ulrika Nordström ännu:
– Vi har inte testat ljudet. De har kommit hit och kört ljudtest och så. Men det blir spännande att se när hela orkestern kommer hit och spelar.
Fakta

Helsingborgs symfoniorkester på Väla

Konserten hålls den 20 april, klockan 15 och klockan 17 på restaurangtorget på Väla.

Sittplats på första parkett kan reserveras för 50 kronor, som går till välgörande ändamål. Biljett köps i Väla infocenter.

Gå till toppen