Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Helsingborg

En person släppt för misstänkt mord på Lussebäcken

En av de män som anhölls, misstänkt för inblandning i ett misstänkt mord på Lussebäcken på lördagen, har släppts. För den man som fortfarande sitter anhållen har misstankarna skärpts.

Bild: Johan Nilsson/TT
Det var klockan 12.27 som polisen larmades till en adress på Lussebäcken i Helsingborg med anledning av en misstänkt skottlossning.
På platsen hittade de en död man. Fortfarande är mycket okänt kring mannens död, om han skadats på den plats han hittats är inte säkert och det är heller inte säkert att han har blivit skjuten.
– Det är inte helt säkert att det är frågan om skottskador, har Kim Hild, informatör vid polisens ledningscentral, tidigare sagt till HD.
Två män greps och anhölls senare. De anhölls på den lägre misstankegraden, som skäligen misstänkta för mord.
– För den ena är anhållandet hävt, säger Karin Rosander vid Åklagarmyndighetens pressjour.
Varför har man hävt anhållandet?
– För att bevisningen inte bedöms vara tillräckligt stark för närvarande. Det kan komma att ändras, men det är på den information som jouråklagaren har nu, säger Karin Rosander.
Den andra mannen sitter fortfarande anhållen. Han är misstänkt på den högre misstankegraden, på sannolika skäl misstänkt för mord.
Gå till toppen