Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Helsingborg

Helsingborgare bäst i Sverige på curling

Skolmästerskapet i curling har nu avgjorts i Uppsala där skolor från hela Sverige deltog. Vinnarna blev BO-laget från Tycho Braheskolan i Helsingborg. – Det var inte så tippat om man säger så, säger Tishan Nehru.

Jämna och spännande matcher spelades ute på isen på Skolmästerskapen i curling som ägde rum i Uppsala under helgen för mellanstadie, högstadie- och gymnasieelever.
Efter finalmatchen mot motståndarna Rytmus från Örebro som hade sista stenen kvar i matchens sista omgång kammade lag BO från Helsingborg hem vinsten och guldmedaljen var klar.
– Det känns rätt underligt eftersom jag inte spelat curling innan. Först vann vi distriktet i Helsingborg och sedan i Uppsala. Det var inte så tippat om man säger så, säger Tishan Nehru och skrattar.
Tillsammans med Hampus Olsson, Dennis Lagerquist och Max Johansson spelar han i lag BO från Tycho Braheskolan i Helsingborg. Ingen av dem hade någonsin spelat curling tidigare.
Det vinnande laget BO: Hampus Olsson, Tishan Nehru, Max Johansson och Dennis Lagerquist med sina guldmedaljer från tävlingen.Bild: Privat
– Det känns helt otroligt att vi vann med tanke på att vi började spela i december. Det var inte riktigt vad vi förväntade oss, säger Hampus Olsson.
Förberedelserna började så sent som i höstas då nio lag från de fyra gymnasieskolorna Tycho Braheskolan, Rönnowska, Sportgymnasiet och Lärlingsgymnasiet började träna för fullt för att i en kvaltävling få bli kvalificerade och kunna representera det sydsvenska disktriktet.
Där segrade lag BO från Tycho Braheskolan och blev kvalificerade till riksslutspelet som tillsammans i Uppsala också fick sällskap av lag NbA från Tycho Braheskolan och lag Gladiatorerna från Helsingborgs Sportgymnasium.
Läs mer: Helsingborgs gymnasieelever tävlar om en finalplats i nationellt curlingmästerskap
Och samtliga Helsingborgslag fick medaljer i årets slutspel. Förutom guldet av BO tog lag Gladiatorerna silver och NbA hamnade på en fjärdeplats.
– Jag är väldigt stolt över dem och att de har tagit till sig den här svåra tekniksporten och ett intresse av att lära sig teknik och att samarbeta i ett lag, säger Emma Pettersson, ordförande i Helsingborgs Curlingklubb.
Enligt Hampus Olsson är curling inte så lätt som det kan se ut att vara.
– Det är en väldigt lugn sport men det handlar mycket om att se hur långt stenen kommer för att bestämma hur långt man ska sopa, säger han och tillägger:
– Det gäller också att känna sina lagkamrater så det är hela tiden ett samspel.
Samtliga tre lag från Helsingborg som deltog i tävlingen i Uppsala.Bild: Privat
Gå till toppen