Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Världen

Kanada flyttar diplomatfamiljer från Havanna

Kanada flyttar ut ambassadpersonalens familjer från Havanna sedan man inte kunnat hitta orsaken till de mystiska sjukdomssymptom de drabbats av. Tidigare har USA:s ambassadpersonal insjuknat på liknande sätt. Bilden visar USA:s ambassad i Havanna. Arkivbild.Bild: Ramon Espinosa/AP/TT
Kanada flyttar diplomaters familjemedlemmar från Kubas huvudstad Havanna, sedan det inte gått att hitta orsaken till ovanliga sjukdomssymptom som drabbat dem.
Tio av 27 ambassadanställda och deras familjemedlemmar har drabbats av yrsel, huvudvärk och illamående. Initiala medicinska tester har inte gett någon klarhet. Experter misstänker dock någon form av ovanliga, förvärvade hjärnskador, meddelar en talesperson för Kanadas regering enligt Reuters.
Ljudattacker och psykisk påverkan har avfärdats som orsak till insjuknandena, rapporterar CBC News.
De första bekräftade sjukdomsfallen bland kanadensiska diplomater och deras familjemedlemmar började komma in i augusti i fjol, kort efter det att USA:s regering börjat misstänka att dess diplomater i Havanna drabbats av ljudattacker som gett liknande symptom.
En del av de amerikanska diplomaterna lämnade Kuba, och USA utvisade kubanska diplomater från Washington som svar.
Läs alla artiklar om: Sjuka diplomater på Kuba
Gå till toppen