Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
OV dam försäsong 2018/19

OV rustar för att kliva upp i SHE

Förstärkningar på ledarsidan och värvningar på ingång. OV skruvar upp satsningen i treårsplanen som ska leda till att Helsingborg äntligen får ett damlag i högsta handbollsligan.

Under ledning av tränaren Joakim Forsberg hoppas OV Helsingborg nå nästa nivå kommande säsong.
OV Helsingborg rustar för att nå målsättningen i treårsplanen, spel i SHE (Svensk handbollselit).
Fredrik Björkman avslutar spelarkarriären och blir assisterande till tränaren Joakim Forsberg. Anton Henriksson blir ny målvaktstränare och Louise Mellander är kvar som fystränare. Därmed är ledarstaben runt A-truppen komplett. Klubben väljer medvetet att lägga krut på en bred organisation.
– Vi har filat på olika lösningar men tycker detta är den bästa. Det är klart man kan lägga äggen i samma korg och köpa ihop ett lag, men det är inte rätt sätt för oss känner vi. På detta sätt kan vi plocka ut mer av varje spelare, motiverar Per Olof Persson, sportchef på damsidan, vägvalet.
Redan inför förra säsongen sjösattes den långsiktiga planen som förhoppningsvis ska bära frukt säsongen 2020/21.
Målet den nyligen avslutade säsongen – topp sex – uppfylldes i och med att OV slutade femma i allsvenskan. Nästa steg är att ta sig till ett elitseriekval nästa vår, och sedan är tanken att laget ska vara flygfärdigt för SHE. Det är uppdraget styrelsen gett Per Olof Persson och övriga sportsligt ansvariga.
– Ambitionen är att gå upp, och när vi gör det vill vi ha ett slagkraftigt lag. Det tror vi att vi kan lyckas med genom att arbeta långsiktigt.
Förutom A-laget satsar OV på utvecklingslaget där Pierre Johansson fortsätter som huvudtränare. Vid sin sida får han Gustaf Svensson, målvakt i herrlaget ifjol.
För tillfället jobbar Per Olof Persson på att vässa truppen till kommande säsong. Klart är att Annie Svensson och Frida Bengtsson lämnar.
– Vi har stommen kvar, och grunden är att vi fortsätter satsa på våra egna spelare. Sedan tittar vi på ett antal förstärkningar till vissa positioner, berättar Per Olof Andersson, utan att vilja avslöja namn.
Hur funderar ni kring spelartyperna?
– Det är lite olika där. En tanke är att få in spelare som klarar spela på fler positioner.
Gå till toppen