Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Polisen får gratis lokaler i Norrestad

En av de som får plats i Landskronahems huvudkontor är polisen. Det handlar dock inte om någon polisstation.

I förra veckan berättade vi att Landskronahem AB beslutat att flytta sitt huvudkontor från Västra fäladen till kvarteret Silverängen i Norrestad, i byggnaden som idag hyser fristående Landskrona School of Sports.
Läs också Landskronahem flyttar huvudkontoret till Norrestad
Men det finns fler planer för byggnaden: polisen kommer att utan kostnad få en lokal i huset.
– Jag tror det har ett signalvärde, att man ser att de har en viktig roll att spela i området, säger Kenneth Håkansson, styrelseordförande i Landskronahem AB.
Det blir ingen polisstation eller någon annan utåtriktad verksamhet i Norrestad, i alla fall inte än. ”Det kan vara en person vi behöver prata med, eller om man behöver fika eller gå in och värma sig”, säger Anneli Manelli, polisområdschef i Landskrona.Bild: Britt-Mari Olsson
Det handlar dock inte om en polisstation, betonar Anneli Manelli, polisområdeschef i Landskrona.
– Vi har ju redan nu en utökad närvaro i Karlslund, eftersom det är ett särskilt utsatt område. Men vi kommer inte att ha någon stationerad polis i området. Vi kommer inte att flytta ut någon verksamhet från polisstationen på Rådhusgatan.
– Men vi kommer att nyttja lokalen. Det kan vara en person vi behöver prata med, eller om man behöver fika eller gå in och värma sig, och det känns långt att åka in till polisstationen, säger Anneli Manelli.
Hon utesluter inte att det på sikt utvecklas till något mer utåtriktat, mer i stil med den mobila polisstation man haft i bland annat Svalöv. Den kommer för övrigt att besöka Norrestad i maj.
– Det är mycket möjligt att ser fler användningsområden när vi väl får tillgång till utrymmet. Men där är vi inte nu, säger Anneli Manelli.
Landskrona School of Sports — flyttar ut i juli för Landskronahems huvudkontor.Bild: Niklas Loman
Landskrona School of Sports flyttar ut i juli, och 200 meter västerut. Vid årsskiftet ska Landskronahems nya huvudkontor börja inflyttningen.
I samma hus blir det även lokaler för Lab – ett kulturprojekt för tjejer i årskurserna 3-6, tillfälligt på Koppargården sedan dess lokaler på Pilängstorget brann ner.
Kommunens fastighetsavdelning kommer också att hyra in sig i huset. Det är kontor och verkstad som idag finns i Ljuspunkten, gamla Thornfabriken.
Landskronahems styrelse var enig om besluten om kontorsflytt i fredags.
Gå till toppen