Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Helsingborg

Polisen förtegen om misstänkt mord på Lussebäcken

En av de två män som greps efter ett misstänkt mord på en 23-årig man på Lussebäcken är fortsatt anhållen. Bilden av händelsen har klarnat men att offret sköts till döds vill polisen varken bekräfta eller dementera.

Det var i lördags som en 23-årig man hittades död i en lägenhet på Lussebäcken. Senare samma dag greps två män i 20- och 25-årsåldern. Åtminstone en av männen var bekant med offret. Inledningsvis sade sig polisen vara relativt säker på att 23-åringen blivit skjuten till döds, även om inga fynd kunde bekräfta att skott avlossats.
Under söndagen lät polisen meddela att det "inte är helt säkert" att 23-åringen skjutits. En av de två anhållna männen släpptes medan mordmisstanken hade vuxit sig starkare mot den andre, som på måndagen var fortsatt anhållen.
– Vi har en god bil av vad som har hänt även om det återstår en del bitar som vi hoppas ska falla på på plats, säger kriminalkommissarie Kent Persson vid polisens avdelning för grova brott.
Han vill varken bekräfta eller dementera att 23-åringen skjutits till döds.
– Det är ingenting vi kommenterar just nu men möjligen under tisdagen då åklagaren ska avgöra om den misstänkte ska begäras häktad, säger Kent Persson.
Den 23-årige mannen hittades död i en lägenhet på Lussebäcken efter en misstänkt skottlossning.Bild: Niklas Gustavsson
Åklagare i målet är Gustav Friman. Han bekräftar att misstanken mot den man som sitter anhållen vuxit sig starkare från misstankegraden "skäligen misstänkt" till "på sannolika skäl misstänkt" men vill i övrigt inte uttala sig.
Enligt kriminalkommissarie Kent Persson tycks det inte finnas någon koppling mellan 23-åringens död och någon av de senaste årens dödsskjutningar i Helsingborg.
– Jag kan inte se att det finns något sådant samband, säger Kent Persson.
Senast klockan 12.00 på tisdagen måste åklagare Gustav Friman besluta om den anhållne mannen ska begäras häktad eller släppas.
– Min klient förnekar brott, säger mannens försvarsadvokat Ulf Juhlin.
Gå till toppen