Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Skåne

Sommarvädret kommer till Skåne – men bara i några dagar

På onsdag kommer sommarvädret till Skåne med temperaturer uppåt 20 grader, enligt SMHI. Den västra kustremsan kan få det blåsigt, men troligen inte kallt.

Är det kanske dags för årets första dopp?Bild: Johan Persson
Moln, dimma och risk för regn sammanfattar måndagens väder i stora delar av Skåne. Så spår SMHI att det blir även i morgon, men bara till en början. Framåt tisdagskvällen spricker molntäcket upp och släpper fram en sol som stannar tills på fredag.
–Från och med onsdag kan det bli uppemot tjugo grader i inlandet. Även längs den skånska västkusten blir det soligt, men några grader svalare på grund av havsvindar, säger Sandra Andersson, meteorolog på SMHI.
Kustborna får dock ett par chanser att njuta av värmen de också. På onsdag ska Helsingborg få uppemot tjugo grader, medan Malmö får femton. På fredag är det tvärtom.
Den som vill uppleva de riktigt höga temperaturerna behöver inte ta sig alltför långt ifrån havet. I Lund visar de tidiga mätningarna på ihållande sommarväder under alla tre dagarna.
Så passa på att njut medan vädret håller i sig – ta en glass, ett dopp eller drick kaffe på en gräsplätt. Aprilvädret riskerar att, som så ofta, bli omväxlande och oförutsägbart.
– På fredag börjar stackmoln samlas, så helgen ser ut att bli molnigare och kallare. Men mätningarna är väldigt osäkra så många dagar i förväg, säger Sandra Andersson.
Gå till toppen