Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Kultur

Sture Allén den yngre: "Vår akademi är bättre på krishantering"

Den senaste veckan har det stormat kring Svenska Akademien. Carl-Martin Vikingsson från reggaebandet med samma namn, vars artistnamn är Sture Allén den yngre, kommenterar krisen.

Bild: Britt-Mari Olsson
Vilken svensk akademi är bäst på krishantering?
– Vår akademi är väldigt mycket bättre på det. Vi löser inte våra konflikter i media till att börja med. Pajkastning i det offentliga har aldrig varit en framgångsrik väg. Det är inte så bra för sammanhållningen i en grupp.
Vi hade lite högre lägstanivå från start, i att vi har gemensamma värderingar kring hur man behandlar människor.
Hur känns ditt artistnamn "Sture Allén den yngre" efter den senaste veckans skandaler?
– Det är inte så roligt, du. Jag tog det när vi drog igång bandet, då tyckte jag att det var kul på något sätt. För tio år sedan fick jag brev från Sture Allén om att han skulle ta till rättsliga åtgärder om jag inte bytte namn.
– Om jag under några år har tänkt att det varit ett lökigt artistnamn som jag får leva med, så har jag under den senaste veckan känts jävla trist faktiskt. Jag får en del tråkningar, folk frågar hur stolt jag är över artistnamnet nu… Men jag får väl se mig som en föryngrare, även om jag inte är så ung kan jag känna mig väldigt mycket yngre, med fräschare värderingar.
Svenska Akademien återförenas i sommar – kommer alla gamla medlemmar vara på plats eller har någon fått lämna sin stol?
– Vi har ju haft en del som lämnat under våren, men de har inte lämnat någon tom stol i turnébussen. Vi har fyllt på med nya ledamöter alternativt anpassat stadgarna för att kunna spela även utan alla medlemmar.
Gå till toppen