Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Helsingborg

23-åring häktad för mordet på Lussebäcken – hävdar att offret orsakade sin egen död

Den 23-årige man som misstänks ha mördat en jämnårig man i en lägenhet på Lussebäcken häktades på tisdagen. Mannen hävdar att offret orsakade sin egen död.

De båda männen var väl bekanta med varandra. Efter att offret i lördags hittades död i lägenheten på Lussebäcken har viss oklarhet rått kring vad som egentligen hänt - och var det har hänt.
Bilden togs i helgen på Lussebäcken efter att en 23-årig man hittats död i en lägenhet.Bild: Niklas Gustavsson
Av den häktningsframställan som kammaråklagare Gustav Friman på tisdagen skickade in till tingsrätten framgår att mordet tros ha skett i lägenheten där 23-åringen hittades.
När hans jämnårige vän på tisdagen begärdes häktad nekade mannen till alla anklagelser. Vännen hävdar att 23-åringen orsakade sin egen död.
– Så kan man uttrycka det, säger kammaråklagare Gustav Friman till HD.
Menar den misstänkte att offret skjutit sig själv?
– Jag vill inte kommentera om någon skottlossning ägt rum men den misstänkte hävdar att han inte dödade 23-åringen utan att 23-åringen orsakade sin död genom ett handlande som inte var en olyckshändelse.
Självmord?
– Det vill jag inte kommentera.
Den misstänkte mannen häktades för mordet enligt den lägre misstankegraden skäligen misstänkt. Det betyder att åklagaren har en vecka på sig att presentera nya bevis, alternativt släppa 23-åringen.
– Så är det, säger åklagare Gustav Friman och konstaterar att resultatet av polisens kriminaltekniska undersökningar kommer att vara av yttersta vikt.
Läs mer: Bekant till mordoffret anhållen för dådet
Läs mer: Lista: Skjutningar i Helsingborg 2017–2018
Läs alla artiklar om: Misstänkt mord på Lussebäcken
Gå till toppen