Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Därför förlänger OV-profilen

En ny roll i laget samt löfte från klubben om att satsa för en återkomst till Handbollsligan. En sporre som innebär att Jonatan Wilthorn väljer fortsätta spelarkarriären i OV Helsingborg.

Jonatan Wilthorn blir kvar i OV Helsingborg.
Ännu en nyckelspelare förlänger med OV Helsingborg. Jonatan Wilthorn, som värvades från Lugi, har skrivit på ett nytt ettårskontrakt med OV. Därmed påbörjar han sin sjätte säsong i Helsingborgsklubben. Och försvarsgeneralen kommer ges en annorlunda uppgift av tränaren Ulf Sivertsson.
– Personligen väntar nya utmaningar då jag kommer att skola om mig till linjespelare, en ny offensiv roll där jag kommer att kunna utnyttja min fulla fysik, säger Jonatan Wilthorn, i ett pressmeddelande.
Efter det tunga uttåget från Handbollsligan har flera viktiga pjäser meddelat att de fortfarande är hungriga på mer handboll och att ta revansch för debaclet. Efter en säsong där förlusterna radades upp ser Jonatan Wilthorn trots allt fram emot omstarten i allsvenskan.
– Det känns bra att fortsätta representera OV Helsingborg. Vi kommer återigen att vara favorittippade och vårt mål är att ta oss tillbaka till Handbollsligan direkt.
Efter degraderingen fanns risken för spelarflykt. Men sportchefen Filip Karlsson och övriga i sportgruppen har fått arbetsro tack vare att flera spelare aviserat att de vill vara med på resan tillbaka till Handbollsligan.
– Det är väldigt roligt och betyder jättemycket att även Jonatan (Wilthorn) fortsätter. Det sänder en signal in mot truppen och till alla övriga involverade i och runt OV. Ända sedan jag tillträdde som sportchef har jag jobbat utifrån att vi ska försöka ha kontinuitet och då är det viktigt att behålla stommen, säger Filip Karlsson.
Med Jonatan Wilthorns påskrift består OV-truppen av åtta kontrakterade spelare. Förutom att fylla på med utespelare har målvaktsjakten hög prioritet hos värvningsansvariga. Förre publikfavoriten Jane Cvetkovski är ett av namnen som kopplas ihop med OV. Men det finns även fler namn på listan enligt sportchefen Filip Karlsson.
– Förhoppningsvis kan vi presentera något snart.
Fakta

OV-truppen 2018/19

Klara spelare: Oskar Hansson, Linus Nilsson, Linus Nileskog, Jonatan Wilthorn, David Svensson, Johan Lundgren, Oskar Joelsson, Emil Lindqvist.

Oklar status: Oskar Cosmo, Mathias Meltzer, Simon Stridsberg, Sasa Puljizovic, Jakob Ekström, Emil Schuster, Emil Arthursson, Anton Hallström, Albin Strandqvist.

Lämnar: Niklas Kraft, Andreas Thynell, Henrik Hurtig, David Florander, Gustaf Svensson, Fredrik Björkman.

Gå till toppen