Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Världen

Erdogans allierade vill se tidigarelagt val

Devlet Bahceli, ledare för Nationella handlingspartiet (MHP), under ett tal inför partiets kongress i Ankara i mars där han meddelade att MHP kommer att backa upp Erdogans kandidatur i det kommande valet.Bild: Burhan Ozbilici/AP/TT
Ledaren för det turkiska nationalistpartiet Nationella handlingspartiet (MHP) vill att det planerade valet i november nästa år tidigareläggs till augusti i år.
– Under den rådande situationen är det inte möjligt att vänta till den 3 november 2019, säger Devlet Bahceli, i ett tal under ett partimöte i Ankara.
Valet har fått en särskilt laddning då det är i samband med det som nya, mer omfattande, befogenheter för presidenten ska börja gälla. Dessa godtogs med knapp marginal i en folkomröstning i april i fjol.
Bahceli, som är nära allierad med president Recep Tayyip Erdogan, spår att resultatet av det kommande valet blir "en ny seger".
I en reaktion på Bachelis utspel säger Turkiets vice premiärminister Bekir Bozdag att regeringen kommer att överväga uppmaningen om att tidigarelägga valet. Erdogan har dock hittills insisterat på att det ska hållas i november 2019.
Gå till toppen