Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Helsingborg

Helsingborgare i trafikolycka åtalas för vårdslöshet

En 18-åring tappade kontrollen över bilen och voltade ner på avfarten till Malmöleden. Nu åtalas han för vårdslöshet i trafik.

Ingen person kom till allvarlig skada vid olyckan på Österleden. Bilen blev däremot förvandlad till skrot. Nu åtalas den 18-årige föraren.Bild: Polisen
Strax efter klockan 20 den 18 februari inträffade en singelolycka på Österleden. En bil bromsade kraftigt i korsningen i höjd med Ättekulla och voltade sedan flera varv innan den till sist landade på taket i ett dike efter avfarten till Malmöleden.
Nu åtalas en 18-årig helsingborgare som satt bakom ratten. Inledningsvis gav han ett så förvirrat intryck att polisen misstänkte att han var påverkad av narkotika. Provtagningen visade dock inga spår av något narkotiskt preparat.
Istället åtalas han för att ha kört bil utan körkort och för vårdslöshet i trafik.
I polisförhör kan han varken erkänna eller förneka. Han säger att han inte har något minne av hur olyckan gick till.
Vid olyckan skadades en kamrat till honom som satt på passagerarplats. Han har inte heller kunnat kasta något ljus över vad som hände.
Det kan däremot ett vittne som blev omkörd av olycksbilen på Österleden. Enligt henne körde bilen om henne i mycket hög hastighet. Och när bilen kom till korsningen i höjd med trafikplats Ättekulla så bromsade föraren kraftigt. Men det hjälpte inte. Föraren tappade ändå kontrollen över bilen.
Enligt åklagaren har 18-åringen brustit i omsorg och varsamhet.
Bilen förvandlades till skrot och fick bärgas från platsen.
Gå till toppen