Helsingborg

Helsingborgsmamma örfilade sonen - två vittnen ingrep

En kvinna har fått villkorlig dom och 50 timmars samhällstjänst. Själv minns hon inget av händelsen som utspelade sig på en busshållplats.

En kvinna i 30-årsåldern ställdes nyligen inför rätta åtalad för att ha misshandlat sin son. Pojken var under två år gammal när händelsen inträffade på en busshållplats på Tågaborg i början av maj förra året.
Enligt utredningen satt pojken i en barnvagn när kvinnan slog honom med öppen hand flera gånger i ansiktet. Hans några år äldre bror befann sig också i närheten.
Två män som var för sig var ute och rastade sina hundar reagerade och slog larm till polisen om vad de hade sett.
Hundägarna hördes som vittnen vid rättegången. Den ene har berättat att han först trodde att barnen hade roligt. Men när han sedan hörde hur kvinnan röt till ordentligt insåg att barnen skrek av helt annan anledning. Enligt honom ställde sig kvinnan över barnvagnen och slog minst två hårda slag. Han rusade då fram och ingrep.
Han har också berättat att kvinnan på platsen sa att hon disciplinerade sitt barn.
Det andra vittnet har bekräftat hans uppgifter.
Kvinnan själv har har förnekat brott. Hon hade denna kväll varit hos en väninna på middag. Och det hade konsumerats en del alkohol. Hon säger sig inte ha några som helst minnesbilder från det att hon och väninnan lagade mat och tills polisen grep henne.
Tingsrätten anser det dock bevisat att hon slagit sin son som åklagaren påstår. Tingsrätten menar att straffvärdet ligger på en månads fängelse. Men eftersom hon sedan tidigare är helt ostraffad döms hon istället till villkorlig dom i kombination med 50 timmars samhällstjänst.
Hon ska också betala 5 000 kronor i skadestånd till sin son.
Gå till toppen