Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Dygnet runt

Nu är första artisterna klara för årets Hx

Rock'n'roll-veteraner, ung popstjärna och rutinerad hiphop- och reggaeartist först ut i artistutbudet. Årets Hx-festival hålls 3–4 augusti i centrum och på Norr.

Wilmer X, Kaliffa och Tove Styrke är klara för sommarens Hx, som hålls 3–4 augusti.
– Det känns verkligen roligt för oss att kunna göra det här artistsläppet med namn som representerar precis den musikaliska bredd och mångfald som vi vill ska prägla hela festivalen, säger Nathalie Jarnhäll, projektledare för Hx.
Wilmer X kommer till sommarens Hx är det för att fira 40 år som grupp, en musikalisk resa som bjudit fansen på svängig rythm’n’ blues, skitig garagerock, rå blues och poprefränger. Gruppen spelar på stora scenen på Gröningen den 4 augusti.
På fredagen den 3 augusti spelar Kaliffa på samma scen. Hoffmaestro-medlemmen har slagit igenom på egen hand. Inte minst med albumet "Kalibreraren" som innehöll låtar som "Spontanitet", "Kalibrera" och "Kontakt". Senast var Kaliffa aktuell med "Helt seriöst".
Tove Styrke anses som en av Sveriges mest lovande popostjärnor. Nu börjar även hennes internationella karriär ta fart. Hon inledde året med en USA-turné tillsammans med Lorde.
Den 4 maj släpper Tove Styrke sitt tredje album, "Sway". Hon spelar på Hx den 4 augusti på scenen på Henry Dunkers plats.
Fler artister till Hx kommer att släppas under våren och sommaren.
Gå till toppen