Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

”Jag tappar inte hakan om Bjarnason åker till VM”

HIF-podden imponeras över HIF:s islänning som kan göra avtryck på den största scenen.

Till vänster: Blir det måljubel i VM för HIF:s Andri Bjarnason? (Obs montage!) Uppe till höger: Tomas Nilsson och Marjan Svab i poddstudion. Nere till höger: Reine Almqvist.Bild: Bildbyrån
Kunder Erik Wahlstedt bli en spelare för EM i Portugal 2004 kan Andri Bjarnason mycket väl åka till Ryssland i sommar och representera Island i VM.
– Svensk fotbolls Olle Liss, säger Tomas Nilsson och jämför resan med Rögles succéman som nu spelar i Tre Kronor.
Han fortsätter:
– Det är helt vansinnigt att vi ens står och pratar om en anfallare i HIF som kan gå till VM och spela. Wow, vilket skyltfönster.
– Oavsett om han ens spelar en sekund så går inte HIF lottlöst . 72000 kronor brutto per dag i minst 24 dagar kan HIF ta del av, förklarar Marjan Svab.
I HIF-podden tar vi ett rejält grepp på ett HIF som inte överraskat utan övertygat i superettans två inledande matcher.
Läs också HIF-podden special: "Sportjournalistiken borde ses med andra ögon"
– Det som har imponerat mest i inledningen är HIF:s passningsspel. Effektivt. Du har goda passningsspelare i backlinjen på mittfältet och har en forward som är bekväm med bollen, konstaterar Marjan Svab.
Mycket av snacket har handlat om Darijan Bonanic. Ska han få det där genombrottet en gång för alla?
– Jag vill tro att det är hans år. Han har hela verktygslådan, men har inte orkat öppna den tidigare, säger Marjan Svab.
– Jag tycker att han är mer involverad i truppen mer än tidigare. han bidrar med energi inåt, säger Tomas Nilsson som följt laget nära inte minst på träningslägret.
Bojanic kontrakt går ut vid årsskiftet. Har HIF råd att förlänga, ska man göra det, vill man göra det. Eller kommer man att lägga den kreativa kraften på en hemvändande Rasmus Jönsson?
Läs också Darijan Bojanic: ”Det är upp till klubben vad den vill”
– Jag tror inte att HIF har pengar till att både ta in Rasmus och förlänga med Darijan redan nu [i sommar], siar Svab.
– Men tänk att se två fantastiska fotbollshjärnor och fyra fantastiska fotbollsfötter, säger Tomas Nilsson.
Marjan Svab förklarar hur man ska kunna spela med bägge innan snacket går över på Andri Bjarnasons succé och drömmen om ett VM.
Läs också Andri Runar Bjarnason: "Alla drömmer om att spela VM"
Läs också HIF-hjälten hoppas på VM efter succén: "Vore en dröm"
Gå till toppen