Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Inga gripna efter explosioner i Helsingborg

Polisen har ännu inga gripna efter gårdagskvällens explosioner i Helsingborg. Inga personer kom till skada, men händelserna är en av flera som drabbat den brottsutsatta staden på kort tid.

Polisens bombtekniker i Dalhem i Helsingborg natten till onsdagen.Bild: Johan Nilsson/TT
En kraftigare laddning detonerade i Dalhem i den skånska stadens östra delar. Polisen vet ännu inte vad som exploderat, men boende beskrev detonationen som väldigt kraftfull när de larmade polis.
– Händelsen rubriceras som försök till mord, säger Helsingborgspolisens presstalesperson Åsa Emanuelsson till TT.
Strax efter midnatt smällde det igen, denna gång i mindre skala i en mer centralt belägen bostad. Polisen har kunnat koppla den händelsen till ett annat pågående fall i staden.
– Det är för att en person boende i lägenheten har haft hot mot sig i annat ärende. Vi rubricerar det som övergrepp i rättssak, säger Åsa Emanuelsson.
Det har den senaste tiden varit stökigt i den undre världen i staden, med ett antal skottlossningar och detonationer under vintern. Det handlar om gängkriminalitet, bekräftar Helsingborgspolisens presstalesperson Åsa Emanuelsson.
– Helsingborg har fått en kraftigare kriminalitet de senaste åren, men vi jobbar aktivt tillsammans med staden för att få ner brottsligheten.
Gå till toppen