Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Sparkad kommundirektör får nästan 1,5 miljoner kronor

Kristina Geiger, som tidigare var anställd som kommundirektör i Båstad, får 17 månadslöner – vilket motsvarar drygt 1,4 miljoner kronor.

Kristina Geiger. Arkivbild.Bild: Michael Lundblad
Kristina Geiger anställdes i september 2017 som kommundirektör – alltså kommunens högst uppsatta tjänsteman.
Läs också Kommundirektören i Båstad tvingas bort
Men vid ett sammanträde med kommunstyrelsen i början av april förklarades att Kristima Geiger skulle avskedas. Detta då Moderaterna, Socialdemokraterna, Centerpartiet och Liberalerna hade förlorat förtroende för henne.
På onsdagen gick Båstads kommun ut med information om att de tecknat en överenskommelse med Kristina Geiger. Hon avslutar sin tjänst den sista april och får efter det 17 månadslöner, skriver kommunen på sin sajt.
Läs också Sparkade kommundirektören Kristina Geiger: ”Ännu mer turbulent för Båstad när jag lämnar”
Kristina Geigers månadslön uppgår enligt det anställningsavtal som finns till 84 000 kronor. Det innebär att kommunen ska betala henne 1 428 000 kronor – alltså nästan 1,5 miljoner kronor.
Kommunstyrelsens ordförande Bo Wendt (BP) pekar på att det enligt honom kommer att kosta ännu mer pengar än så för kommunen.
– Sedan är det plus sociala avgifter, så det handlar väl om över två miljoner kronor allt som allt, säger han.
Han tycker inte att själva överenskommelsen är det som upprör mest.
– Det är inte det värsta. Den stora kostnaden ligger inte där. Det blir totalt stopp på vissa grejer i kommunen. Det är en helt fruktansvärd situation. Oppositionen är totalt oansvarig, säger Bo Wendt.
Enligt honom finns det möten och liknande som kommundirektören är inbokad på som det nu inte finns någon ersättare som kan hoppa in på.
– Det blir ett enormt tryck på mig, säger Bo Wendt.
Kerstin Gustafsson (M) vill inte kommentera överenskommelsen med Kristina Geiger.
– Jag har ingen kommentar till det, säger Kerstin Gustafsson.
I ett första skede ska en kommundirektör som ska hoppa in tillfälligt rekryteras.
Gå till toppen